PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Deska Best of Bouda vol. 2 mapuje mladou krumlovskou hudební scénu

Deska Best of Bouda vol. 2 mapuje mladou krumlovskou hudební scénu

Středa, 29.01.2014 / zpráva

 

S unikátním projektem přišlo před osmi lety českokrumlovské Centrum pro pomoc dětem a mládeži (CPDM). Pracovníci organizace tehdy oslovili začínající muzikanty z Českého Krumlova, kterým nabídli prezentaci na kompilaci, jež později dostala název Best of Bouda. Mladým kapelám či zpěvákům se tak splnil sen - vůbec poprvé se objevili na oficiálně vydaném nosiči, který jim zároveň sloužil k propagaci. V minulém roce padlo rozhodnutí, že je na čase na původní nahrávku navázat druhým pokračováním. Projekt se podařilo dotáhnout do konce a Best of Bouda vol. 2 je na světě. Rozmanitý obsah se věnuje jak rockové scéně, tak i například hip-hopu. Křest se koná ve středu 5. února.

Pojítkem mezi jednotlivými účastníky je Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež „Bouda“ (NZDM Bouda), které pod CPDM spadá. Právě zde muzikanti podnikají své první krůčky – NZDM Bouda slouží, mimo jiné, i jako zkušebna. Zároveň se zde konají koncerty.

Nahrávka vznikla v krumlovském Hudebním studiu mladých (HSM), které je také pracovištěm CPDM. Muzikanti si tak mohli osahat nahrávací techniku, poznat proces vzniku celé skladby a hlavně nabrat další zkušenosti, které jsou neocenitelné. O ostřejší část kompilace se postaraly rockové smečky Danger Line a Malshtock, které drhnou přímočarou a zpěvnou muziku. Jako další se na CD prezentuje zpěvačka Adéla Staňková, rapeři T-Doxx a Tinu-Gboy či Gypsy Ivan.

Slavností křest nahrávky, na které se finančně podílelo město Český Krumlov, se uskuteční ve středu 5. února od 17 hodin, a to v Boudě.

Centrum pro pomoc dětem a mládeži podporuje mladou krumlovskou hudební scénu intenzivně. Kromě „Boudy“ a nahrávacího studia provozuje internetové rádio, organizuje festivaly „Cihelna-Vystupovat“ a „Červenání“ a také unplugged koncerty.

Líbí se ti www.facebook.com/Kulturnecom


Autor: i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.