PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Čtyři dohody s Jaroslavem Duškem přinesly Rolničce přes 200 000 korun!

Čtyři dohody s Jaroslavem Duškem přinesly Rolničce přes 200 000 korun!

Neděle, 18.11.2012 / fotoreport + článek

 

V pátek 9. listopadu sehrál Jaroslav Dušek v táborském Divadle Oskara Nedbala představení „Čtyři dohody“, inspirované stejnojmennou knihou Dona Miguela Ruize. Výtěžek z prodeje vstupenek je určen na provoz Diakonie ČCE - střediska Rolnička, které nabízí zejména sociální služby dětem a dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením na Táborsku. Představení podpořila nadace Divoké husy, která navyšuje příjem ze vstupného o 60 000 korun. Celkový výtěžek tak činí 225 733 korun. Kdo představení nestihl nebo už se do vyprodaného sálu nedostal, bude mít šanci v rámci Táborského festivalu vína na jaře. Na něm Jaroslav Dušek vystoupí se Čtvrtou i Pátou dohodou.


Jaroslav Dušek ve Čtyrech dohodách poutavou a odlehčenou formou předává staré toltécké pravdy a názory na svět, zformulované do moderní podoby Donem Miguelem Ruizem ve své stejnojmenné knize.
„V tomto představení se zhmotnil sen o dobročinné akci – spojila se chuť pomáhat se zajímavým námětem a zábavnou formou. Však byly vstupenky na toto kultovní představení vyprodané téměř ihned a při představení divadlo bouřilo smíchem a potleskem“ šťastně říká ředitel Rolničky Karel Novák.

Kultura čekala na diváky již před vstupem do sálu, kde si mohli nakoupit originální věšáčky, hrnky nebo třeba kalendáře, které vznikly pod šikovnýma rukama zaměstnanců chráněných dílen Rolničky. A kdo chtěl, mohl Rolničku podpořit i nákupem symbolické rolničky, které v předsálí nabízeli dobrovolníci.

Celkový výtěžek benefice je 225 733 korun a více než 6 500 korun přibylo do pokladny chráněných dílen za prodané zboží. 60 000 korun z tohoto výtěžku, určených speciálně na zajištění dopravy dětí a dospělých do speciální školy a center Rolničky, získává Rolnička od nadace Divoké husy. Ta se specializuje na násobení výtěžků benefičních představení pro neziskové organizace.


Rolnička je jedním ze středisek Diakonie Českobratrské církve evangelické a nabízí zejména sociální služby dětem a dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Své dveře otevřela v lednu 1994 jako denní centrum pro 12 dětí s postižením ze Soběslavi. Dnes Rolničku navštěvuje více než 60 dětí a dospělých klientů z celého Táborska. Má registrovaných pět sociálních služeb – centrum denních služeb pro děti a mladistvé, centrum denních služeb pro dospělé, chráněné bydlení, osobní asistenci a sociálně terapeutické dílny. Nabízí také zaměstnání v chráněné dílně a čajovně a dobrovolnické projekty. Při své činnosti úzce spolupracuje s Mateřskou školou, základní školou speciální praktickou školou Diakonie ČCE Rolnička Soběslav, která sídlí ve stejné budově.


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.