PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Covers For Lovers mají nový videoklip. Je inspirovaný budovou, kde se testovalo LSD

Covers For Lovers mají nový videoklip. Je inspirovaný budovou, kde se testovalo LSD

Čtvrtek, 30.10.2014 / tisková zpráva

 

Pražské pop-punkové kapele Covers For Lovers vyšlo na začátku léta třetí CD s názvem Nevzdávej! Po videoklipu k singlu „Úsměvy na Titaniku“ se filmového zpracování dočkala i píseň „Letní“. Pohodovou atmosféru prosluněných letních dnů, jak napovídá název songu, ale nečekejte. Příběh videoklipu se snaží nahlédnout do dívčí psychiky a obecně popsat formou mnoha obrazových metafor, co se odehrává někde hluboko v nás po rozchodu s někým, kdo pro nás v našem životě hodně znamenal. Samotný děj videoklipu probíhá ve dvou zásadních scénách.

Veškeré jízdy z první poloviny filmu byly pořízeny v idylickém areálu státního zámku Veltrusy. Naopak druhá část klipu a samotné finále se odehrává v jedné z nejtemnějších a nejkontroverznějších budov na území ČR – v bývalé dětské psychiatrické léčebně v obci Dubí v severních Čechách.

„A právě „Stavba plná dětských duší", jak se budově říká, nás inspirovala k natočení videoklipu,“ uvádí shodně Aleš a Billie. Na malých pacientech se zde totiž začaly na počátku 60. ve velkém testovat účinky LSD. Kromě LSD se zde k léčbě prý používaly i obávané elektrošoky.

„Každopádně skutečnou odpověď na to, co se v Dubí doopravdy s dětmi během výzkumu omamných látek dělo, nevíme. Kompletní dokumentace se z archivu totiž „záhadně“ vytratila," říká Aleš Uhlíř, autor scénáře.
Videoklip k písni Letní popisuje cestu k odpuštění, které osvobozuje. Je příběhem Anděla a démonů někde v nás. Autoři videoklipu uvádí svůj „mini“ film citátem Honoré de Balzaca:
Láska buď neodpouští nic, nebo odpustí všechno“.




Vyrobil: Lemmur Productions s.r.o.
Produkce: ForFUN Agency
Kamera a střh: Jan Mc Gregor
Režie: Zbyněk Uher
Scénář: Aleš Ulíř
Hráli: Kačka Burgerová, Billie Joke, Michaela Uhlířová a Marek Mazánek

www.coversforlovers.cz
www.forfunagecy.cz

Jihočeský kulturní magazín Kulturne.com je mediálním partnerem klipu.


Fotografie


Autor: i -