PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Collegium Musicum a Poetic Filharmony nenechali Lucernu ani vydechnout

Collegium Musicum a Poetic Filharmony nenechali Lucernu ani vydechnout

Sobota, 19.02.2011 / fotoreport

 

Naprosto narvaný pražský Lucerna Music Bar. To způsobily v úterý 15. února dvě kapely. Jazzrockoví Poetic Filharmony, nahlodaní psychadelií a drum&basseovou hudbou, předskočili legendě československého rocku Collegium Musicum s klávesistou Mariánem Vargou v čele. Vyprodaná Lucerna nestačila ani žasnout, natož pak místy dýchat.

První hřebíky precizní rytmiky, psychadelických klapek a ostrých strun do lidí vtloukli roudnickopražští Poetic Filharmony, kteří si na koncert přizvali hosta - zpěvačku Janu Koubkovou. Co dodat, když muzika šlape a má prostě koule? Jen tak dál.

Poetici rockovou mašinu dobře rozhýbali, a tak Collegium Musicum v plné síle mohli pohodlně přisednout. Ale nezůstali v najetém tempu. Naopak. Koncert, který začal nabušenou skladbou Mikrokozmos ( http://www.youtube.com/watch?v=pV07_-d3eQc )  gradoval a gradoval a gradoval....Po téměř dvou hodinách se málokomu chtělo opouštět pohodlí v hudbě s neskutečným řízem a až religonistickou oduševnělostí. Následoval tedy přídavek, nekončící aplaus... A najednou postel. Mise do mikrokosmu splnena...

Více o akcích najdete také na facebooku jihočeského kulturního serveru Kulturne.com. Staňte se přáteli a mějte přehled o tom, co se děje v kultuře nejen na jihu Čech.



Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.