PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Bilance roku 2014: Kulturne.com nabídlo tisíce akcí a stovky článků. Díky vám!

Bilance roku 2014: Kulturne.com nabídlo tisíce akcí a stovky článků. Díky vám!

Čtvrtek, 01.01.2015 / glosa

 

Myslím, že jihočeští pořadatelé kulturních akcí i jednotliví umělci se činili ještě více než v předchozích letech. Jihočeský magazín o kultuře Kulturne.com vám v roce 2014 přinesl téměř 1000 článků a reportáží a pozval vás na skoro 5000 kulturních, společenských a sportovních událostí Jihočeského kraje! Velký potlesk patří našim redaktorům, kteří pro vás bez nároku na honorář a ve svém volném čase reportáže a články připravovali. Díky samozřejmě také vám, čtenářům Kulturne.com, za podporu a pořadatelům akcí, bez nichž by žádná kultura nebyla. Nebudu v bilanci zmiňovat dotované instituce, jež přivezly slavné interprety a uspořádaly výjimečné akce. Smekám zejména před kulturomilci jako...

Smekám zejména před kulturomilci jako Radim Oliva a jeho R-DIY BooKing, který do Tábora, Budějovic a na Prachaticko přivezl nespočet punkrockových, hardcorových i folk rockových kapel z celého světa. Podobně jako on si vedli budějovičtí NAAB, Jaroslav Bašta a jeho Ostinato festival, který pozval perličky na pomezí experimentální, jazzové a klasické hudby, Highway 61 club nádhernou jazz-bluesovou scénou, Café klub Slavie, Mighty bar Velbloud, táborský Recykle music bar nebo Dílna, strakonická Křemelka, krumlovský klub FabriČka, písecký klub Divadlo Pod Čarou či kulturní prostor Sladovna s nádhernou výstavou LES a mnozí další pořadatelé a kulturní instituce, jejichž výčet by zabral dalších padesát řádek, kterých si velice vážíme a děkujeme za spolupráci v roce 2014. Speciální díky bychom rádi vyjádřili táborskému Rotary klubu, který nás každoročně podporuje.

Velký respekt pak patří pořadatelům festivalu Mighty Sounds, kteří neustále a hrdě bojují o existenci tohoto jedinečného kulturního počinu, mimojiné kulturní události roku 2012. Držme jim palce, o pokutě za hluk se má rozhovout právě v lednu.

Dařilo se i literátům, knihy vydali Jiří Hájíček či Klára a Jan Smolíkovi, nespočet velkých spisovatelských i výtvarných jmen přivezl na jih táborský Baobab v rámci Tabooku. Dalibor Vácha získal cenu Knižního klubu za román Červenobílá o čsl. legionářích v Rusku, spisovatel Jiří Březina získal cenu za nejlepší českou detektivku za román Na kopci.

Bohužel, nevyhnuli jsme se úmrtím velkých osobností, tou světově známou byl oscarový architekt Karel Černý, dále pak spisovatel Jaroslav Wimmer, herec Petr Šporcl, sólista opery Jihočeského Divadla Oldřich Jakubík, malíři Jaroslav Koliha a Vlastislav Boháč, textař a básník Jan Schneider a mnozí další.

Čest jejich památce a vám, našim čtenářům, celá redakce jihočeského serveru Kulturne.com děkuje za přízeň a přeje zdraví, lásku a pohodu v roce 2015.
A nezapoměňte, žijte KULTURNĚ!


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.