PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Audioknihu Ostře sledované vlaky namluvil herec Kryštof Hádek

Audioknihu Ostře sledované vlaky namluvil herec Kryštof Hádek

Sobota, 14.09.2013 / recenze

 

Audio knihy jsou v dnešní době velkým trendem a přinášejí milovníkům literatury nový pohled na to, jak číst. Přinášejí také nový požitek z knih především zrakovým postiženým a lidem, kteří jsou velice často na cestách nebo jsou pracově vytíženi a na knihu, kterou by si velice rádi přečetli, jim zkrátka nezbývá čas.

V době internetu jsou knihy díky nejrůznějším společnostem k dispozici všem, kteří jsou ochotni naslouchat příjemnému hlasu, jenž jim z cédéčka nebo MP3 přehrávače předčítá jejích oblíbenou knihu. Díky internetovému obchodu Audiolibrix, s nímž jsme navázali spolupráci, se můžete těšit na příval recenzí právě na audio knihy a vybrat si tak tu svojí, která vás nejvíce osloví. Pojďme se podívat na první...

Ostře sledované vlaky jsou jednou z nejznámějších knih Bohumila Hrabala, je prostě klasikou. Příběh je monologem mladého, dospívajícího a trochu naivního Miloše, který se snaží vypořádat se svými vnitřními problémy a nejistotou.

Ze svého pracovního místa na malém nádraží sleduje události několika dnů druhé světové války a vlakové transporty, které nádražím projíždějí a odvážejí německé vojáky na frontu a zpět. Právě tyto vlaky jsou těmi ,,ostře sledovanými vlaky“, jimž je potřeba učini přítrž.

Audio knihu této vynikající novely namluvil herec Kryštof Hádek, jehož mladý hlas se perfektně hodí k hlavnímu protagonistovi - vypravěči celého příběhu. Tím se celá audio kniha stává ještě poutavější a věrohodnější než ta v papírové podobě.

V audio verzi má kniha něco přes dvě hodiny a posluchač si je jistě velice užije. Při jejím poslechu se snadno vcítíte do problémů a životních otázek, se kterými se Miloš musí vypořádat a hlas Kryštofa Hádka tuto skutečnost ještě více podtrhne.

Kniha je uspořádána do sedmi, zhruba stejně dlouhých kapitol, z nichž každá je od té druhé oddělena naprosto autentickými zvuky přijíždějících nebo odjíždějících vlaků. I tento fakt přispívá k vtáhnutí posluchače do děje, který se odehrává právě na nádražní stanici.

Hvízdání lokomotivy, skřípění brzd nebo hukot a šum vlaku přijíždějícího do stanice upoutá posluchačovu pozornost vrhne ho přímo doprostřed událostí, kterým musí hlavní protagonista spolu se svými spolupracovníky čelit. Podobný zážitek si z papírové knihy neodnesete, i když i ta má v sobě jisté kouzlo.

Audio kniha Ostře sledované vlaky je vhodná na cestu do školy nebo zaměstnání a jistě přinese potěšení všem milovníkům literatury, kterým se díky audio knihám otvírají nové možnosti a zážitky z klasické i moderní četby.

Kupte si tento titul zde: Ostře sledované vlaky
Kniha byla poskytnuta eshopem audiolibrix.com.


Autor: Wendy Šimotová, audiolibrix.com


Téma: Audioknihy





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.