PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Muzikanti nastudovali The Dark Side of the Moon od Pink Floyd. Koncertem připomenou 50 let vydání kultovní desky

Muzikanti nastudovali The Dark Side of the Moon od Pink Floyd. Koncertem připomenou 50 let vydání kultovní desky

Středa, 13.03.2024 / článek

 

Loni v březnu uplynulo 50 let od vydání kultovního alba The Dark Side of the Moon britské psychadelicko-art rockové kapely Pink Floyd. Skladby alba, které je považováno za jedno z nejlepších v historii rocku, se v průběhu let staly prakticky evergreeny. Táborští muzikanti k uplynulému jubileu celou desku detailně nastudovali a její interpretaci s celou vizuální show budete moci slyšet na koncertě v pátek 15. března od 19 hodin v táborské Střelnici. 

Nápad dát dohromady tento projek vznikl náhodou v kavárně. Bubeník a zpěvák Marek Slabý a multiinstrumentalista Václav Pelouch, kteří spolu hrají v místní kapele, si uvědomili, že jejich oblíbenému klasickému albu bude 50 let, tak by pro radost mohli album sehrát jako celek se vším všudy, bez přestávek a promluv. 

"Je to album, které oslovovalo už několik generací před námi a oslovuje dál i generace mladší, čili to bereme s úctou. Pro spoustu lidí starší generace může být celkem zajímavé slyšet naživo věrně přednesené album, které dobře znají třeba už několik desetiletí. Celé jsme to pojali ako jednorázový koncert se vším všudy a oslovili více či méně známé místní muzikanty. Rozhodně nejde o revival," vysvětluje Marek Slabý. 

V projektu kromě výše zmíněných muzikantů hraje také kytarista Jan Tíkal, přizván byl rovněž pianista a zpěvák Ondřej Kříž a basista Jakub Foltyn. Jako host se přidal David Chabr na saxofon a dvě pražské sboristky - Veronika Boháčová a Magdaléna Mikulková. 

První vystoupení mohli loni slyšet návštěvníci v programu městské slavnosti Táborská setkání, proto solové vystoupení padlo na letošní jaro.

"Táborky měly celkem silné ohlasy, v jednání je tak už ted sehrání celého alba Wish you were here na příštím festivalu v roce 2025," prozradili hudebníci. 

Zajímavostí je, že bubeník Marek Slabý odzpívá prakticky celou desku. "Václav Pelouch během koncertu hraje na tři různé nástroje a do toho zpívá. Také používáme originální zvukové efekty, čili je to fakt věrné předvedení alba. V druhé půlce po pauze zazní výběr zhruba hodiny dalších skldeb Pink Floyd včetně jedné 15minutové kompozice. Na místě budou k prodeji vinylové desky, nejen Pink Floyd," dodal k zajímavostem Marek Slabý. 

Vstupenky na akci zájemci seženou ZDE


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.