PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Osobní přítel Freddie Mercuryho přijede vzpomínat na časy s Queen. Peter Freestone vystoupí v Sezimově Ústí

Osobní přítel Freddie Mercuryho přijede vzpomínat na časy s Queen. Peter Freestone vystoupí v Sezimově Ústí

Pondělí, 26.02.2024 / článek

 

Takový byl Freddie Mercury, aneb 12 let po boku světové rokové legendy. Tak se jmenuje talk show, na níž do sezimoústeckého kina Spektrum přijede v úterý 27. února osobní přítel a "komorní" slavného zpěváka kapely Queen i garderobiér londýnského baletu Peter Freestone. Start setkání je v 19 hodin.

Talk show bude především exkluzivní zpovědí Petera Freestona, bývalého osobního asistenta Freddie Mercuryho z hudební skupiny Queen, který byl po jeho boku od roku 1979 až do Freddieho smrti v roce 1991. Peter vzpomíná na Mercuryho v osobní i profesní rovině. Pohovoří také o natáčení oscarového filmu Bohemian Rhapsody, kde byl během natáčení pravou rukou režiséra Bryana Singera, a to hlavně proto, aby byla Freddieho postava co nejautentičtější.

Peter Freestone pracoval v roce 1977 jako garderobier Královského baletu Royal Opera v Londýně a pravě tam byl představen Freddiemu.

„Freddie se mě zeptal, jakou zde mám funkci, na to jsem mu odpověděl, že se starám o kostýmy. Prohodili jsme pouze pár vět a rozloučili se. O dva týdny později volal mému vedoucímu tehdejší manažer Freddieho, Paul Prenter, a zeptal se, jestli bych měl zájem jet s Queen na turné a starat se o jejich věci. Nabídku jsem okamžitě přijal a tím začala naše spolupráce," vzpomíná na první setkání. Po dvouch letech asistenta Queen se stal osobním asistentem Freddie Mercuryho.

„Trávil jsem s Freddiem po dvananáct let každý den, plnil jsem velké množství rolí - byl jsem šefkuchařem, číšníkem, komorníkem, tajemníkem, když bylo potřeba i bodyguardem. Nakupoval jsem pro něj potraviny i umění, procestoval jsem s ním svět, prožíval jsem jeho úspěchy a pomáhal mu, když bylo nejhuř. V posledních měsících jeho života jsem patřil k jeho ošetřovatelům, byl jsem s ním až do jeho poslední chvíle. Moje práce pro Freddie Mercuryho skončila až tři měsíce po jeho smrti. Několik let mi trvalo, než se mi podařilo vrátit zpátky do dalšího života. Byl muj blízký přítel," popsal Freestone.

Pořadem v sezimoústeckém Spektru provede moderátor a zpěvák Milan Devinne, jediný český herec ve filmu Bohemian Rhapsody. Pořad ude tlumočen do češtiny, ačkoli Peter Freestone žije už léta v ČR a český částečně hovoří. 

Vstupenky stojí 290 korun a součástí večera bude také hudební vystoupení a výstava velkoformátových fotografií Queen. Více také zde


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.