PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Ceny Jihočeská Thálie za rok 2022 jsou rozdány

Ceny Jihočeská Thálie za rok 2022 jsou rozdány

Pondělí, 03.04.2023 / článek

 

V pátek 31. března večer se konal šestadvacátý ročník slavnostního předávání cen Jihočeská Thálie za rok 2022. Koncepci večera připravili členové tanečního uskupení Dekkadancers – Štěpán Benyovszký, Štěpán Pechar a Ondřej Vinklát. Slavností provázel Štěpán Pechar a Ondřej Vinklát, který slavnostní předávání doplnil živým doprovodem na klavír. V tanečních vystoupeních účinkovali členové baletního souboru Jihočeského divadla. 

O tom, který umělec získá křišťálovou sošku Jihočeské Thálie za rok 2022, rozhodli členové jednotlivých odborných porot.

Jihočeskou Thálii za mimořádný taneční výkon získala Mai Iwamoto za roli Isoldy a František Vlček za roli Tristana v inscenaci Tristan a Isolda. Za nejlepší činoherní herecký výkon získala cenu Dana Verzichová za roli Claire v inscenaci Události a Tomáš Kobr za roli Jaroslava Haška v inscenaci Švejk 2022. Za mimořádný jevištní výkon v oboru opery byla Jihočeskou Thálií oceněna Bronislava Smržová za ztvárnění Královny noci v opeře Kouzelná flétna. V kategorii mužů získal ocenění za roli „Bas“ v oratoriu Mesiáš Roman Hoza.

Za Malé divadlo
doputovala soška Daně Ibragimové a Jiřímu Brnulovi za jejich mimořádné herecké výkony v inscenaci Ten, který vylezl na kopec a rozhlédl se.
Cenu Českého rozhlasu za rozhlasové herectví získala herečka Věra Hlaváčková za její literární debut povídek s názvem Život je krásně tragikomický, jehož je autorkou i interpretkou. Divácky nejúspěšnější inscenací se za rok 2022 stala interaktivní opera pro mladé diváky Malý Mozart.

"Děkujeme Nadačnímu fondu Jihočeského divadla, díky jehož podpoře obdržel každý laureát
finanční odměnu v hodnotě 15 tisíc korun. Skleněnou sošku Jihočeská Thálie pro Jihočeské divadlo navrhl designér Karel Jankovský a vyrobila ji sklárna Bomma ve Světlé nad Sázavou.
Gratulujeme nejen oceněným členům uměleckých souborů, ale i inscenačním týmům za jejich skvělou práci,"
říká za Jihočeské divadlo Lenka Cimlová Ostrá.


Fotografie


Autor: -i-, foto Petr Zikmund





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.