PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Na česko-ukrajinském setkání v Prachaticích zněla lidová hudba. Děti vystavily kresby

Na česko-ukrajinském setkání v Prachaticích zněla lidová hudba. Děti vystavily kresby

Čtvrtek, 02.06.2022 / fotoreport + článek

 

V neděli 29. května se v prostorách náboženské obce CŠSH v Husinci/Prachaticích uskutečnil česko-ukrajinský den. Podílela se na něm také Církev bratrská v Husinci i římskokatolická farnost v Prachaticích, reprezentované Pavlem Férem a prachatickým vikářem Petrem Plášilem. Akce se zúčastnil i zástupce městského zastupitelstva Ing. arch. Jakub Nepustil (Živé Prachatice), ale především na tři stovky účastníků.

Dorazilo i pět aut s Ukrajinci z Písku - jelikož se nejednalo o žádné luxusní vozy, které by „úkáčka" dovezly, nebylo komu co závidět, jak je v části takto běžence titulující sobecké populace běžné.

Přátelskou atmosféru zpestřilo hudební vystoupení ukrajinských hudebníků, plně pocházejících z před válkou prchnuvších civilistů. Repertoár sestával z lidových písní jejich ruskou agresí postižené vlasti. V obdobném duchu byla i ukázka gastronomických tradic, takže se samozřejmě podával boršč v několika variantách (léta u nás považovaný mnohými za ruské jídlo, ale v rodném listu má Ukrajinu), stejně jako pirožky, na do večera planoucím ohni pak grilované maso i sladké pečivo.

Svůj prostor si našly děti, pro které byly uspořádány zábavné soutěže, a naopak ony vystavily své obrázky na improvizované venkovní výstavě. Byla to zkrátka vydařená akce! 

Foto: Samuel Vašin


Fotografie


Autor: Petr Hejna, Samuel Vašin





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.