PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Gump a Bolek Polívka dělali radost dětem v táborské nemocnici

Gump a Bolek Polívka dělali radost dětem v táborské nemocnici

Středa, 13.04.2022 / fotoreport + článek

 

První z 20 velkých plyšových psů Gumpů dělá radost nemocným dětem na dětském oddělení Nemocnice Tábor. Slavnostně tam sto padesát centimetrů velkého plyšáka odhalil autor knihy o toulavé psovi Gumpovi Filip Rožek, režisér a kameraman stejnojmenného filmu F.A. Brabec a herec Bolek Polívka.

"Mám svých šest dětí a tady je jich ještě více, je třeba jim dělat radost. Po třech letech se tu navíc potkávám s hereckým kolegou Gumpem. Jen doufám, že s tímto velkým plyšovým to bude jednodušší, s malým byly na natáčení občas problémy,"
usmívá se oblíbený herec s tím, že svůj věk počítá na své psy. Už mu prý táhne na šestého boxera.

"Příběh s Gumpem pokračuje. Vzhledem k mému vztahu s Táborem, šel první plyšový pes právě sem. Ostatní zatím nevím kam půjdou ale už u toho nebude taková oslava a Bolek. Věnujeme je nenávratně a hlavně podle pocitů, chceme, aby dělali radost," doplnil Filip Rožek. Dětské oddělení také dostalo Bolkem Polívkou podepsanou filmovou knihu.

Tu tvůrci pokřtí v sobotu 16. dubna v táborském Muzeu čokolády a marcipánu při akci Velikonoce s Gumpem. Akce od 10 hodin nabídne v Klokotské ulici i muzeu rodinný program. Zvlášť nadšení budou fanoušci filmu Gump, influencerky Anny Šulcové a čokolády. Návštěvníky čeká kromě křtu knihy, autogramiáda a den plný her, zábavy a soutěží. 

Ulice u Muzea čokolády bude patřit stánkům s hrami, dílničkám pro děti, čokoládovým dobrotám a hlavně programu na podiu, který začíná v 10 hodin. Děti potěší pohádka Jabloňová panna, kouzlení, kolo štěstí nebo si poslech písničky z filmu Gump v podání táborského sboru Čekanka. Ve 12:15 začíná debata s tvůrci filmu režisérem F. A. Brabcem, autorem knihy o Gumpovi Filipem Rožkem a Annou Šulcovou, která si ve filmu zahrála sestřičku na veterině. Ve 13 hodin se naváže křtem, po kterém bude následovat autogramiáda.

K programu na ulici se můžete těšit i na návštěvu Muzea čokolády. Kromě oblíbených komentovaných prohlídek čeká děti malování na obličej, hra o poklad, tvořivé dílničky a hlavně spousta čokoládových dobrot ve všech možných podobách.

Program na ulici je celý zdarma, vstupné do Muzea je dle ceníku.





Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.