PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


V klipu Barokních andílků se objeví i jihočeský venkov

V klipu Barokních andílků se objeví i jihočeský venkov

Sobota, 27.03.2021 / článek

 

Barokní andílci je sdružení kolem Michala Pavlíka, bývalého člena mnoha zásadních kapel tuzemské rockové scény - od Motoru Jany Kratochvílové, 5P Luboše Pospíšila, SLS Leška Semelky, George and Beatovens Petra Nováka, nebo v závěru hudební pouti jednoho z nejstarších členů Čechomoru.

Michal Pavlík, letitý profesionální muzikant, hráč na violoncello, klávesové nástroje, dudy… Kolem sebe sdružil kolegy i amatérské hudebníky a dlouhodobě zásobí repertoár tohoto hudebního spolčení vlastními úpravami jak písní vánočních, tak výběrem ze sféry klasické hudby. Že jablko nepadá daleko od stromu, potvrzuje v souladu s Isaacem Newtonem nejmladší člen souboru, jeho syn Mikeš, talentovaný violoncellista (spolu s otcem zahráli například v písecké síni Nejsvětější Trojice loni v lednu na koncertu jihočeských 2 Generations a přátel).

Další členové Andílků, kteří se podíleli na nahrávce alba Sváteční a z kterého je i předmětná skladba, jsou zpěvačky Blanka Krajčiová, Michaela Krajčiová, Blanka Krajčiová a Karolína Matějková, kytarista Václav Friebert a členka orchestru Národního divadla houslistka Gabriela Landová.

Letošní plánovaný Tříkrálový koncert Andílků v písecké Trojici tak nějak, jako spousta dalších akcí, se kvůli Covidu nekonal, nedávno však byl dodělán klip ke skladbě Noviny. Rozhodně se nejedná o poctu některým z tiskovin, držených bývalými donašeči STB a podobně, ale o originální zpracování známé koledy Nesem vám Noviny.

Pustit si ho můžete ZDE. 

V klipu se krom scenérií z oblastí, evokujících lokalitou končiny Kristova zrození, objevují také prostřihy na relativně nedávné oslavy událostí značících i přelom v psaní letopočtu v nevelké vísce Třebkov u Písku, kde se opakovaně konal živý betlém.

Nezbývá než doufat, že situace se do budoucna změní a živá hudba nebude jen předmětem vzpomínek a tužeb. A vězte, že dámy Barokních andílků jsou i prosté, pro příznivce dobře živených lepých děv smutná to zvěst, libých barokních tvarů, jak napoví jejich web ZDE.


Autor: Petr Hejna





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.