PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Seriál #martyisdead odkrývá temnou stranu sociálních sítí. Teď získal prestižní cenu Emmy

Seriál #martyisdead odkrývá temnou stranu sociálních sítí. Teď získal prestižní cenu Emmy

Úterý, 24.11.2020 / článek

 

Mezinárodní akademie televizních umění a věd vyhlásila v New Yorku český internetový seriál #martyisdead jako vítěze mezinárodní ceny Emmy. Stalo se tak v průběhu slavnostního ceremoniálu 48. ročníku International Emmy Awards, který se letos poprvé konal online. Seriál o aktuálním tématu kyberšikany se stal historicky prvním českým seriálem, který získal tuto prestižní cenu. Emmy v kategorii krátkých seriálů převzali během online přenosu producenti Milan Kuchynka a Vratislav Šlajer. Spoluproducentem je i Jakub Koštál, režisérem Pavel Soukup.

Už samotná nominace v celosvětové konkurenci tisícovky seriálů byla pro tvůrce z České republiky ohromným úspěchem, zvláště v konkurenci světových hráčů typu Netflix a HBO. Získání první Emmy pro český seriál je navíc důležitým momentem v české kinematografii.

„Historicky první Emmy pro seriál #martyisdead vnímáme jako úspěch pro české filmové tvůrce a celou Českou republiku. Také nás těší, že česká žánrová produkce uspěla v tak velké celosvětové konkurenci,“ shodují se producenti Vratislav Šlajer a Milan Kuchynka.

„Je skvělé, že český seriál takhle rezonuje v zahraničí. Není to jen náš úspěch, je to i historický úspěch pro Českou republiku. Máme navíc radost, že jde o žánrový seriál, kterých se u nás tolik nedělá. Snad o otevře cestu dalším podobným projektům,“ dodávají producenti #martyisdead.

Osmidílný internetový thriller #martyisdead zachycuje odvrácenou stranu sociálních sítí a jejich fatální zásah do života dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty. Seriál natočil režisér Pavel Soukup podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. Hlavní roli ztvárnil Jakub Nemčok, dále hrají Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák.

Kromě ceny Emmy získal seriál, který zpracovává vysoce aktuální tematiku internetové bezpečnosti, cenu pro nejlepší digitální sérii na texaském Austin Film Festivalu a na Marseille Web Fest ocenění za nejlepší režii a scénář. Seriál získává i domácí ceny. Stal se nejlepším televizním a internetovým seriálem na Finále Plzeň, z festivalu Serial Killer si loni odnesl cenu za nejlepší webseriál. Na jaře 2021 plánují tvůrci uvedení jeho volného pokračování nazvané #annaismissing.


Autor: David Peltán, - i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


 

Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.