PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Divadlo Oskara Nedbala rozsvítilo srdce pravdy a lásky. Adventní koncerty budou

Divadlo Oskara Nedbala rozsvítilo srdce pravdy a lásky. Adventní koncerty budou

Středa, 25.11.2020 / fotoreport + článek

 

Táborské Divadlo Oskara Nedbala se v sobotu 21. listopadu připojilo k celostátnímu festivalu Noc divadel, který letos nesl téma udr-život-elnost a konal se kvůli koronavirovým opatřením online.

"Na balkóně nové budovy divadla jsme rozsvítili srdce, které je vyjádřením naší víry v pravdu a lásku a víry, že pokud s námi všichni budou tyto hodnoty sdílet, může být příští rok skutečně rokem změn - #rokzmeny,"
vysvětluje ředitelka divadla Linda Rybáková.

Autorem koncepce srdce je divadelní dým, realizace se ujal jevištní mistr Michal Vlasák. "Letošním tématem Noci divadel je udržitelnost, srdce je proto vyrobeno-recyklováno z materiálu, který byl použit při světelné instalaci v programu Divadelního léta," říká Michal Vlasák.    

V rámci programu Noci divadel se divadlo prezentovalo také krátkým vysíláním, při němž se výtvarník, kurátor a nakladatel Juraj Horváth pozastavil nad aktuálními výstavami Stipana Tadiče a Šárky Růžičkové Zadákové v divadelních galeriích a ředitelka Linda Rybáková pozvala nejen na virtuální prohlídku divadla, ale také na Noc divadel. Tu chce divadlo uspořádat v jarní sezoně a její součástí bude také aukce recyklovaného umění.

"Za výtěžek nakoupíme sazenice stromů a vysadíme je v některé z místních lesních školek," podotýká Linda Rybáková s tím, že divadlo také začalo prodávat předplatné na jarní sezonu.

Adventní koncerty budou

"Zároveň věříme, že už divákům nabídneme lednový program. Připravujeme také sérii vánočních setkání u betléma Máši Valterové. Každou adventní neděli by se tak měly na balkoně divadla konat drobné koncerty," doplnila PR managerka divadla Veronika Zemanová. 

V neděli 29. listopadu uslyšíte vánoční lidové písně, koledy Adama Michny z Otradovic a písně Johna Downlanda v podání táborských hudebníků Karla Juráně (klávesy) a Ivana Kubáta (zpěv, kytara).

Druhá adventní neděle bude patřit Vánočnímu vytrubování Takvintetu Richarda Mlázovského. Kvintet hraje ve složení Richard Mlázovský – trumpeta, Štěpán Tůma – trumpeta, Eliška Zelenková – lesní roh, Jan Mlázovský – trombon a Zdeněk Hovád – tuba.

Následující neděli 13. prosince přednesou perly sváteční barokní hudby v netradiční úpravě pro dvoje housle vynikající táborští houslisté Jiří Kubeček a Václav Pelouch.

A sérii adventních koncertů v neděli 20. prosince zakončí již tradiční veselé vánoční písničky táborského uskupení Pouličníci. Vstup na všechny adventní koncerty je volný.


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.