PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Kultovní písecké Divadlo Pod čarou vysílá nouzový signál

Kultovní písecké Divadlo Pod čarou vysílá nouzový signál

Úterý, 20.10.2020 / článek

 

Podobně jako na další kluby, divadla a diskotéky v celé republice, dopadají vládní opatření proti koronavirové epidemii na kultovní písecké Divadlo a alternativní klub Pod čarou. To nyní vydalo výzvu, aby mu příznivci podali pomocnou ruku. 
 
"Jsme tu už 20 let a přečkali jsme leccos. I jarní covidová opatření. Ovšem podzim zasáhl Podčáru již totálně vyčerpanou. Nemáme až tak strach o práci, vždyť činnost Divadla Pod čarou byla vždy založena na dobrovolnictví a živí nás povětšinou jiné obory, ale nechce se nám zahodit tolik let dobře rozjetého projektu, který slouží širokému spektru umělců a komunit," říká za provozovatele Tomáš Franců s tím, že divadlo prosí o pomoc na dobu nezbytně nutnou tak, aby byl zůstaly v chodu prostory divadla a byla zachována kulturní platforma ve městě, kterou využívají i jiné subjekty či akce.

"Cílem naší prosby o podporu je zajištění režijních nákladů a zachování dostupnosti prostor divadla pro co nejvíce souborů a organizací i v dalších letech," dodává. 

Kromě tří zaměstnanců má pořadatelský spolek 20 členů, kteří zdarma pomáhají s organizací akcí a při údržbě objektu. Divadlo Pod čarou je svou kapacitou, kdy velký sál pojme 300 a malý 100 návštěvníků, jedinečné a vyplňuje tak prostor mezi kulturním domem Centra kultury města Písku a menšími kluby. Vyhovuje proto určitému typu dramaturgie. Vytváří komunitní místo pro setkávání zkoušejících, návštěvníků i účinkujících.

Ročně pořádá divadlo a klub průměrně 150 akcí od koncertů, divadelních představení, dílen, vernisáží, výstav, přednášek až po zkoušky různých souborů. Kromě koncertů a divadel celostátního a mezinárodního formátu pořádá vystoupení a dílny regionálních umělců, kteří v kulturním prostoru mohou vystupovat či pořádat přednášky a výstavy.

Podčára funguje také jako platforma pro další subjekty v Písku, které zde pořádají své akce (Duhové divadlo, Šrámkův Písek, Skautská besídka, Masopust, dětské školní muzikály a projekty a mnoho dalších). V objektu zkouší DDM Písek, Šermířská společnost Rival a čtyři hudební skupiny.

Zájemci mohou dobrovolnou částkou podpořit "Podčáru" na transparentním účtu: 295465736/0300

"Děkujeme vám za podporu kulturní platformy, která zároveň podporuje řadu dalších neziskových organizací a komunit. Napadne-li vás i jiná forma podpory multižánrového prostoru Divadla Pod čarou, určitě nám prosím dejte vědět," doplňuje za pořadatele Zbyněk Konvička. 

Kontakty pro nápady:
Tomáš Franců 608 980 137
Lucie Zemanová 776 667 782


Fotografie


Autor: -i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.