PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Poslední koncert. Festival Klasici v Táboře přerušila koronavirová opatření

Poslední koncert. Festival Klasici v Táboře přerušila koronavirová opatření

Neděle, 04.10.2020 / článek

 

"S lítostí oznamujeme, že desátý ročník festivalu Klasici v Táboře bohužel kvůli nepředvídatelným restrikcím ze strany státu končí," sdělil Tomáš Hubka, pořadatel festivalu klasické hudby. Poslední koncert se uskuteční v neděli 4. října od 19 hodin, kdy v Divadle Oskara Nedbala zahraje symfonický orchestr Poctu hvězd - 600 let výročí od vzniku města Tábor.

"Celý rok se měl nést v duchu oslav 600 let od vzniku města Tábor. Prozatím se povedlo zorganizovat pět koncertů a v neděli se rozloučíme více než se ctí," dodal Tomáš Hubka.

Po jedenácti letech v Táboře zazní celé symfonické dílo v provedení špičkových profesionálů. Na koncertu uctí symfonici výročí 250 let od narození jednoho z velikánů klasické hudby, L.van Beethovena.

Výjimečný symfonický koncert, na kterém fenomenální houslista a koncertní mistr České Filharmonie Jan Mráček přednese nejslavnější dílo houslové literatury, koncert D dur P. I. Čajkovského a Epoque Symphony Orchestra uvede pod vedením dirigenta Tomáše Braunera slavnou Symfonii č. 7 L. van Beethovena. Epoque Symphony Orchestra je složen z předních hráčů pražských symfonických orchestrů a koncert tak slibuje jedinečný zážitek. Vstupenky lze zakoupit ZDE.

"Další program měl být postaven zejména na zpěvu, a proto musíme následující koncerty zrušit. S dechovým PhillHarmonia Oktet měl vystoupit v táborské Střelnici hvězdný barytonista, držitel ceny Thalie Roman Janál. Již tradičně se také festival Klasici v Táboře věnuje dětem a v rámci festivalu se v říjnu mělo odehrát jedinečné vystoupení souboru Dětská Opera Praha. Slavné Miniopery, autorů Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka ovšem neuslyšíme. Velkým počinem mělo být uvedení zhudebněné pohádky Perníková chaloupka, jejíž autorem je dirigent a skladatel Jan Kučera. Na závěr festivalu jsme připravovali Adventní koncert šedesátičlenného Kühnova dětského sboru, ale ani tento koncert se zřejmě nepodaří uskutečnit,"
říká Tomáš Hubka.

Festival finančně podpořilo město Tábor, Jihočeský kraj, Nadace Život umělce, Státní fond kultury a více než desítka mecenášů. Během roku 2020 se v Táboře představilo přes 100 umělců, kteří vystoupili na pěti koncertech. 


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.