PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Strakonický hrad i Vodní mlýn Hoslovice zvou na prohlídky zdarma

Strakonický hrad i Vodní mlýn Hoslovice zvou na prohlídky zdarma

Čtvrtek, 14.05.2020 / článek

 

Strakonické muzeum znovu otevřelo své brány. První akcí, která se uskuteční, je den otevřených dveří v pondělí 18. května. Od 9 do 16 hodin bude v rámci Mezinárodního dne muzeí volný vstup na věž Rumpál, do černé kuchyně hradu i Vodního mlýna v Hoslovicích. 

"Strakonické muzeum znovu otevřelo 11. května. I když stále pokračuje rekonstrukce muzejních expozic, návštěvníci nezůstanou ochuzeni. Podívat se mohou na vylídkovou věž Rumpál a černou kuchyni hradu, nebo na expozice kamenných artefaktů regionu Němí svědci minulosti či fotografií ze starých muzejních expozic Zastavení ve starém čase," zve oddělení propagace. Pro děti je v černé kuchyni připravená jednoduchá tvořivá dílnička. 

Na II. nádvoří hradu návštěvníci zhlédnou panelovou výstavu zobrazující rekonstrukci expozic muzea. Kdo zavítá na Vodní mlýn Hoslovice čeká ho areál mlýna s domácími zvířátky, prohlídka objektu i expozice Ze šumavského Podlesí. 
 
V rámci Dne otevřených dveří je vstup zdarma. V obou objektech jsou pro návštěvníky zajištěny stojany s desinfekcí.

O Mezinárodním dnu muzeí
 
Mezinárodní rada muzeí (ICOM) ustanovila Mezinárodní den muzeí v roce 1977 s cílem upozorňovat širokou veřejnost na roli muzeí v rozvoji celé společnosti. Od Ameriky po Ocenánii, přes Evropu, Asii a Afriku, je Mezinárodní den muzeí každoročně významnou událostí ve světě muzeí. Tento den představují zúčastněná muzea témata a otázky týkající se všech kulturních institucí. Mezinárodní den muzeí je zároveň jedinečnou příležitostí pro muzejní pracovníky setkávat se s návštěvníky. V rámci celé společnosti jsou muzea instituce, které slouží jejímu rozvoji.


Fotografie


Autor: - i, David Peltán





Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.

 

Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.

 

Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.