PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Stará Pešatová natočila poctu táborské hospodě U Lva

Stará Pešatová natočila poctu táborské hospodě U Lva

Středa, 06.05.2020 / fotoreport + video

 

Původní sestava táborské skupiny Peshata se dala znovu dohromady na podzim minulého roku, aby zavzpomínala na nejstarší písně, které v letech 1997 až 2000 definovaly spontánně vytvořený, hravý žánr s názvem „zoopunk“. 

Zakládající nebo v prvním období kapely přistoupivší členy (Petr Bína a Roman Mašát – zpěv, Martin Mareda a Rosťa Gálik – kytara) doplnili dva o generaci mladší nadšenci Honza Makovec na basovou kytaru a Michal Weber na bicí. 

„Nechtěli jsme konkurovat aktuální sestavě Peshaty, která dál normálně funguje, a tak jsme tenhle projekt nazvali úplně jinak. Jméno Stará Pešatová odkazuje na starou sestavu Peshaty,“ vysvětluje Martin Mareda.

Stará Pešatová si dala za cíl nazkoušet staré písničky a vystoupit s nimi na mimořádném koncertu v pivnici U zlatého lva, kde v roce 1997 Peshata odehrála jeden z prvních živých koncertů (reportáž najdete ZDE).

Během pobytu ve zkušebně ale vznikla zbrusu nová píseň Odelvakelvu, která na koncertě (14. prosince 2019) sklidila úspěch, což definovalo její další osud.

„Nahráli jsme ji studiově a pak jsme si řekli, že k ní uděláme i videoklip. Je to taková nevážná pocta táborské hospodě U Lva, která už dlouhé roky vypadá pořád stejně, a všichni se tam s nějakou frekvencí objevujeme na pivu,“ říká Petr Bína.

Klip režíroval Vít Novák a kromě kapely si v něm zahráli i barmani a štamgasti ode Lva. V roli policisty exceluje Matyáš Mandík. 

Na klip se se můžete podívat ZDE


Fotografie


Autor: Vít Novák





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.