PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jan Němec přijel s Možnostmi milostného románu do Jednoty

Jan Němec přijel s Možnostmi milostného románu do Jednoty

Čtvrtek, 09.04.2020 / fotoreport + článek

 

O knize Možnosti milostného románu spisovatele Jana Němce toho bylo napsáno již dost. Názory se různí, čtenáři i kritici se dělí na dva tábory a kniha si tak nějak žije vlastním životem bez nějakých vnějších zásahů. Možnosti milostného románu jsou knihou o konci jednoho vztahu...

O konci vztahu jeho autora s mladou, velmi temperamentní a živelnou slečnou. Je románem autobiografickým, vzpomínkovým, intelektuálním. Románem protknutým literaturou, na níž v něm najdeme mnoho odkazů. Snad právě proto vyvolává u čtenářů tolik otázek a pocitů. Jak se ke knize staví ona dívka, všem známá jako Nina? Četla tu knihu vůbec? Do jaké míry je nutné otevřít čtenářům okno do svého soukromí? Kolik z toho je pravda a co je hříčkou autorovy fantazie? Není nic snazšího, než se přesvědčit.

Jan Němec jezdí po republice, aby z knihy přečetl ty nejsilnější a nejzajímavější pasáže, a tak svým čtenářům osvětlil, co ho k nasání vedlo, proč je román koncipován zrovna takto a vnesl do celého příběhu trochu světla.

V rámci „turné“ zavítal i do táborského knihkupectví a kavárny Jednota, kde se pokusil na všechny tyto otázky odpovědět. Jak se však ukazuje, mnohé z nich ovšem mohou vyvolat další otázky a připomínky a je jen na nás, na čtenářích, zda si je necháme autorem zodpovědět, necháme vše otevřené, nebo si najdeme vlastní odpovědi ve svých vztazích, které se tomu románovému mohou velmi podobat.


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.