PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Kdo si zahraje na Szigetu? Finalisty soutěže jsou Viah, Nèro Scartch a The Wild Roots

Kdo si zahraje na Szigetu? Finalisty soutěže jsou Viah, Nèro Scartch a The Wild Roots

Pátek, 13.03.2020 / článek

 

Sziget party se uskuteční ve středu 29. dubna v pražském klubu Café V lese. V rámci večera se uskuteční finále soutěže Jednou ranou na Sziget. Odborná porota vybrala do finále VIAH, Nèro Scartch a The Wild Roots. Hlasy návštěvníků koncertu rozhodnou, který z finalistů získá příležitost koncertovat na světovém festivalu Sziget v Budapešti. Ten se uskuteční od 5. do 11. srpna. 

Finalisté soutěže si tak budou moci zahrát na festu, kde vystoupí mimo jiné Kings of Leon, Major Lazer, Calvin Harris, The Strokes, Dua Lipa, A$ap Rocky, Mark Ronson, Foster the People, Keane, Glass Animals, Caribou, Daughter a další. (více ZDE). 

O vítězi ze tří finalistů rozhodnou na Sziget Party přímo návštěvníci koncertu, prvních 100 návštěvníků s permanentkou na Sziget festival budou mít navíc vstup na akci zdarma. 

Finalisty letošního ročníku vybrala odborná porota tvořená zástupci festivalu Sziget, časopisu Refex, magazínů Musicserver, Frontman a Kulturne.com ze 113 přihlášených kapel.

Finalistkou se tak stala Viah. Zpěvačka se dle svých slov snaží nabourávat mýtus, že introvertní hlasy jsou slabé – a daří se jí to. Její elektro-popový projekt Viah se na české scéně objevil náhle, ale s o to větší razancí. Na nahrávce Tears of a Giant, kterou produkoval hudebník a producent Jiří Burian, Viah kombinuje postupy avantgardního popu s melancholickými klavírními melodiemi a prvky experimentální elektroniky. 

Dalším finalistou je Nèro Scartch, mladý český producent a multi-instrumentlista, který působil v řadě kapel i projektů a nyní aktivně vystupuje se skvělou electro-popovou kapelou MYDY. Sólová tvorba Nèra však nabízí daleko širší paletu stylů, kterou dokládá řada jeho singlů i jeho solové album Piece Of My Life. Svou emotivní a energickou hudbu přenesl Nèro Scartch do živé formy s pomocí živé kapely ve složení Jan Drábek – baskytara, klávesy, Jan Matějka – kytara, klávesy, Sven Vikingson – bicí.

Skrz porotu prošli také energičtí The Wild Roots. Trio ve své hudbě pojí prvky grunge, blues, rock’n’rollu i hardrocku a tvrdé kytarové melodie inspirované divokou přírodou severu. Drsný kytarový zvuk, jednoduše zpracované basové linky, klasické složení bicích a tři výrazné vokály. Blues-rockové trio The Wild Roots vystoupilo během posledních let na předních českých festivalech.

První ročník vyhráli Ghost of You. vítězem loňského kola soutěže byla kapela Love You Honey Bunny.

Událost na Sziget party najdete ZDE.


Autor: - i, dap -






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.