PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Circus Ponorka a Karolína Kamberská vystoupí na Hudebních sklepech v Milevsku

Circus Ponorka a Karolína Kamberská vystoupí na Hudebních sklepech v Milevsku

Úterý, 21.01.2020 / fotoreport

 

Dalšími hosty 17. ročníku Hudebních sklepů v Milevsku se stane dvojice hudebníků Jan Ponocný alias Circus Ponorka a "prostořeká hospodyňka" Karolína Ponocná Kamberská (ex Sestry Steinovy). V milevské Galerii M vystoupí ve čtvrtek 23. ledna od 19.30 hodin.  

"Prostořeká hospodyňka" Karolína Ponocná Kamberská si odskočí od gastronomie a přijede si zavzpomínat na písničkářskou éru. Zahraje a zazpívá na společném koncertě se svým manželem Honzou Ponocným. Karolína Kamberská vystudovala politologii na UK v Praze. Už při studiu pracovala jako novinářka. Spolu se sestrou Lucií vytvořily pod názvem Sestry Steinovy pěvecké duo.
Vydaly tři alba s autorskými písněmi a několika CD s písničkami pro děti a rodiče. V roce 2009 se rozešly a každá se vydala vlastní cestou. Sólově vydala v roce 2010 album Hořkosladce.

Před hudbou upřednostňuje Karolína nyní vaření, vydala už čtyři kuchařky, které se všechny staly bestsellery. Můžete ji znát z televizního pořadu Karolína, domácí kuchařka, nebo z jejího čerstvého blogu Radost podle Karolíny. Její recepty jsou široce oblíbené, což ona sama se smíchem vysvětluje slovy "protože se podle nich fakt dá uvařit"...

Skladatele, producenta, kytaristu a zpěváka Jana Ponocného neboli Circus Ponorka znajím mnozí z Hudebních sklepů jako člena kapely Trio Vaška Koubka. Ve svém sólovém projektu Circus Ponorka je jediným členem jednočlenného orchestru. Podílel na několika desítkách CD. Živě vystupoval devět let s Ivanem Hlasem, nebo s Annou K, v polovině devadesátých let založil skupinu Circus Praha, ve které zpíval americký zpěvák Bradley Stratton, a která vydala dvě alba u firmy Universal.

Živě vystupuje od roku 1998 s Mekym Žbirkou. Produkoval například nahrávky L. Filipové, J. Ledeckého, M. Maxy, I. Hlase, J. Kirschner, nebo M. Žbirky (toho společně s Ivanem Králem). Jeho písně do svého repertoáru převzala řada zpěváků, například Ewa Farna, Aneta Langerová, Helena Zeťová, Debbi, Anna K., Karolína Kamberská, Václav Koubek, Laura a její tygři, Goodfellas, Ivan Hlas, Ridina Ahmed, Jean Couture, Bradley Stratton, John Riley a další.

Jan Ponocný napsal hudbu například k filmu režisérky Alice Nellis Revival (kde si zahrál roli slepého bubeníka), Perfect Days - I ženy mají své dny, k filmu Mamas a Papas (nominace na Českého lva za hudbu), k filmu Vaterland-Lovecký deník z roku 2004 v režii Davida Jařaba s Karlem Rodenem v hlavní roli. Je autorem hudby k dalším filmům, mnoha divadelním představením, seriálům (z poslední doby např. TV seriál Dabing Street nebo Jak si nepodělat život).

Vstupné na koncert v předprodeji je 200 korun (tel. 382 522 082, galerie@milevskem.cz). Na místě zaplatíte 250 Kč. 


Fotografie


Autor: David Peltán,- i-





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.