PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Tři králové vyrazili do ulic

Tři králové vyrazili do ulic

Úterý, 07.01.2020 / článek

 

 První dva lednové týdny v novém roce jsou již tradičně obdobím, ve kterém se občané města Tábora a přilehlého okolí budou moci setkat s koledníky v bílých pláštích a korunkách. V období od 1. ledna do 14. ledna bude opět probíhat Tříkrálová sbírka vyhlášená organizací Charita Česká republika v Praze.

V tomto čase budou koledníci jako vždy k vidění nejen ve městě Táboře (centrum města, Klokoty, Pražské sídliště, sídliště Nad Lužnicí), ale i v okolních městech a obcích (Sezimovo Ústí, Planá nad Lužnicí, Chotoviny, Stoklasná Lhota, Drhovice, Chýnov, Ratibořské Hory, Mladá Vožice, Jistebnice).

Největší počet koledníků se zapečetěnými pokladničkami vyrazí do ulic města Tábora v úterý 7. ledna v odpoledních hodinách. V tomto čase lidé koledníky potkají na frekventovaných místech, například na Žižkově náměstí, v Pražské ulici, náměstí T.G. Masaryka, u OD Dvořák, v okolí Husova náměstí, na sídlišti Nad Lužnicí. Na Pražském sídlišti pak v pátek 10. ledna.

"S koledníky bude vždy dospělý vedoucí, který u sebe bude mít průkazku vedoucího skupinky a na požádání občanů se touto průkazkou spolu s občanským průkazem prokáže," sdělila koordinátorka Ivana Hašplová, ředitelka Farní charity Tábor. 

Do Tříkrálové sbírky se jako koledníci již tradičně zapojí žáci táborských i dalších základních škol regionu – především ze ZŠ Bernarda Bolzana, církevní ZŠ Orbis Pictus, ZŠ Sezimovo Ústí, ZŠ Chotoviny atd. Jako vedoucí skupinek se sbírkou pomohou studenti Střední zdravotnické školy Tábor, dalších středních škol, jakožto i další dobrovolní spolupracovníci Farní charity Tábor.

Výtěžek půjde na prevenci i pomoc

Třicet procent z celkového výtěžku sbírky bude použito na přímou humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, dále na projekty Charity Česká republika a Diecézní charity České Budějovice, pět procent bude použito na režie (náklady) sbírky.

65 procent finančních prostředků zůstane v místě vybrání, tedy ve Farní charitě Tábor.
Farní charita Tábor tyto peníze použije na financování svých projektů a činností: Auritus - centrum adiktologických služeb (terénní program, probační program, pracovní program, primárně preventivní programy pro žáky ZŠ a studenty SŠ, VOŠ a SOU, poradenské centrum), Dobrovolnické centrum Tábor (dobrovolnické programy Senior, Našim dětem, Dobrovolníci občanům se zdravotním postižením, Dobrovolnictví nezaměstnaných), 
Humanitární činnost (nákup potravin a hygienických potřeb pro lidi v nouzi a v nepříznivé sociální situaci).

"Předem bychom chtěli poděkovat všem lidem, kteří naše koledníky neodmítnou a pomohou tak těm, kteří to nejvíce potřebují: dětem, starým, nemocným a opuštěným lidem, lidem v tíživé životní situaci," dodala ředitelka.


Autor: - i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.