PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Soběslavská kapela Náhodný Výběr vydala nový klip a chystá turné

Soběslavská kapela Náhodný Výběr vydala nový klip a chystá turné

Pátek, 16.08.2019 / článek

 

Kapela Náhodný Výběr ze Soběslavi má již na kontě přes 300 koncertů po celé České republice. Na podzim plánuje turné s populární slovenskou partou Zoči Voči, které se bude odehrávat v českých končinách, zároveň ho kapela ale pojímá i jako první krok na Slovensko, na který by chtěla v budoucnu navázat. Aktuálně si nadělila nový klip a dnes, v pátek 16. srpna, ji můžete slyšet na festiválku Loučení s létem na soběslavské plovárně. Ten začíná v 16 hodin. 

Náhodný Výběr říká, že má v plánu velké věci, klip Útek domů je ale zejména o věcech menších. Jeho hlavní pointou je totiž spíše život, který jednotliví členové žijí.
„Chtěli jsme ukázat naše životy, to, jak jsou rozdílné, kontrast našich všedních dnů a koncertních večerů. Každý jsme úplně jiný, a ztotožnit se přes den s některým z nás může téměř kdokoliv. Večer se pak potkáme, a pět tak odlišných dní se najednou spojí v jeden večer, v jeden koncert, kde fungujeme ne jako pět jednotlivců, ale jako kapela. Právě tenhle kontrast je pro nás hrozně důležitý,“ vysvětluje kapela.

„Kdyby celý náš život byl jen o pódiích, neměli bychom moc co říct a o čem psát. Ty malé věci, které se dějí přes den, naši kamarádi, se kterými dny trávíme, naše přítelkyně, se kterými žijeme, tohle všechno se promítá do toho, čím naše kapela je, a co hraje. A za to jim patří náš obrovský dík,“ dodává.

Právě přítelkyně a kamarádi dostávají svůj prostor i v klipu samotném. Kromě méně známých, byť důležitých tváří, se v klipu objevuje například zpěvák Pekař, písničkář Láska, nebo kytarista Zdeněk Ledvinka. Každý z nich jen jako malý, ale o to důležitější detail v běžném životě.

KLIP K VIDĚNÍ ZDE

„Máme připravenou novou tvorbu i vymyšlený nápad na další klip. Dokončujeme plán turné po celé republice, a možná i dál. Každý koncert jsme trochu překvapení, že se tohle vážně děje, protože ještě před pěti lety jsme o podobných věcech maximálně tak opatrně snili. Velké koncerty, turné, známí hudebníci v našem klipu. Teď ale věříme, že tohle celé je jen začátek,“ zakončuje kapela.

PODZIMNÍ TURNÉ 2019
Zoči Voči/SK & Náhodný Výběr & Madam Royal

12. 10. Vsetín | 3Opice – Pub & Music Club
7.11. Praha | Vagon klub (čtvrtek)
8.11. Zlín | Fénix club
9.11. Olomouc | M13 klub
15.11. Tábor | Cadillac Cafe & restaurant
16.11. Havlíčkův Brod | Klub Oko
21.11. Brno | Eleven club (čtvrtek)
22.11. Plzeň | Anděl music bar
14.12. Benešov | Music Club X
19.12. Hradec Králové | AC klub (čtvrtek)
20.12. Ostrava | Barrák music club


Autor: i, dap





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.