PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Čtvrtý Veselý Flerjarmark pomůže chrtům. Součástí je výstava retro kočárků

Čtvrtý Veselý Flerjarmark pomůže chrtům. Součástí je výstava retro kočárků

Čtvrtek, 06.12.2018 / článek

 

Čtvrtý Veselý Flerjarmark, tentokrát  vánoční a charitativní, se bude konat tuto neděli 9. prosince od 10 do 17 hodin uvnitř v Kulturním domě Veselí nad Lužnicí. Součástí jarmarku je i vernisáž výstava retro kočárků, divadlo i koncert. 

Veselý Flerjarmark se jmenuje proto, že je ve Veselí nad Lužnicí, Flerjarmark proto, že část prodejců je z webu Fler a akce je pořádána ve spolupráci s Flerem, vánoční, protože se koná vždy o druhé adventní neděli a charitativní proto, že výtěžek z prodeje je vždy věnován konkrétní nadaci, tentokrát to jsou Chrti v nouzi. Jde o neziskovou organizaci, která zachraňuje nechtěné a odložené dostihové chrty z Irska. Ti jsou kvůli ztrátě produktivity a rychlosti v bezprostředním ohrožení života, organizace zprostředkovává jejich adopci do České republiky.

Na konci dne každý prodejce odevzdá určité procento z tržby do kasičky, tudíž kdokoli, kdo přijde a něco si na jarmarku koupí, přispěje a pomůže Chrtům v nouzi. Na akci i někteří majitelé s chrty dorazí a dozvíte se konkrétní příběhy jednotlivých pejsků.

Na jarmarku nakoupíte zboží jako šperky, kabelky, výrobky ze dřeva, háčkované, malované, batikované oděvy, různí vánoční dekorace, přáníčka, alba, památníčky a další.

Místní organizace Českého červeného kříže bude mít na jarmarku spolu se svým informačním stánkem dětský koutek, takže rodiče si budou moci obejít stánky a o jejich děti bude mezitím v dětském koutku postaráno.

Součástí flerjarmarku je i doprovodný program, a to výstava prací žáků místní ZUŠ s názvem S nádechem gotiky, od 10.30 hodin se děti i dospělí můžou těšit na divadelní představení Vánoční putování s anděly v podání divadla Pruhované panenky, kdy andělé pomocí andělské knihy provedou diváky obdobím Adventu, dále to bude vernisáž Výstavy retro kočárků ze sbírky Markéty Kubové, která návštěvníkům nabídne unikátní průřez vývoje kočárku od jeho vzniku až po současnost.
Vše bude laděno do zimní a vánoční atmosféry, jak kočárky, tak panenky v nich, nebude chybět adventní věnec a vánoční stromeček se skleněnými ozdobami ve tvaru kočárků, ozdoby bude možné také zakoupit. Vernisáž se uskuteční v 13.30 hodin a následná komentovaná prohlídka ve 14.30 hodin. V 16 hodin se návštěvníci můžou těšit na vystoupení dětského bubínkového souboru z Jindřichova Hradce Hakuna Matata pod vedením Romana Jacka Urbana.

Vstupné na flerjarmark a současně i na celý doprovodný program je 30 Kč a zlevněné vstupné pro děti, studenty a seniory je 20 Kč.
 


Fotografie


Autor: - i,dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.