PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Klasici v Táboře hostili violoncellovou špičku. Teď lákají na crossover Clarinet Factory

Klasici v Táboře hostili violoncellovou špičku. Teď lákají na crossover Clarinet Factory

Pátek, 21.09.2018 / fotoreport + článek

 

Festiválek Klasici v Táboře, který na podzim a v zimě na jih Čech přiváží poosmé to nejlepší z klasické hudby (Více o programu ZDE), zahájil velkolepě violoncellista Petr Nouzovský s Českými filharmoniky. Vyprodaný velký sál táborské Střelnice mluvil za vše a nikdo nemohl odcházet zklamaný. Byla to špička. Dalším nejbližším hudebním zážitkem je vystoupení skvělých Clarinet factory s dětským pěveckým sborem Grunik. Koncert se koná v neděli 30. září od 15 hodin ve spolkovém domě Střelnice. 

Clarinet Factory tvoří čtyři klarinetisté. Na české i mezinárodní scéně působí téměř čtvrt století a je znám multižánrovými projekty spojující klasickou hudbu s žánry jako jazz, etnická hudba, minimalismus, elektronika aj. Soubor se zabývá takřka výhradně autorskou tvorbou a získává ocenění u nás i v zahraničí.

Clarinet Factory představí táborskému publiku nové autorské album Meadows, které získalo prestižní cenu Classic Prague Awards za nejlepší album roku 2017 v oblasti Crossover. Žánrově tentokrát Clarinet Factory vycházejí z klasické hudby a dosahují neobvyklých spojení jednak s tradicemi lidové hudby a folklóru, ale také práce se zvuky přírody, tzv. field recordings.

V projektu Meadows se tak kromě klasických klarinetů, basklarinetu a kontrabasového klarinetu, objevují děti z beskydského lidového pěveckého souboru Grunik, lidové nástroje (např. flétna koncovka). K nim se mohou přidat nahrávky zvuků české přírody a venkova (ptáci, vlaky nebo i kroky tanečníků), jež nasbíral a do podoby dalšího "virtuálního" hudebníka pro stejnojmenné album elektronicky upravil Joe Acheson z britských Hidden Orchestra. 

Vstupné na koncert je 100, 240 a 290 korun. Předprodej probíhá na mailu klasicivtabore@seznam.cz, Antikvariátu Bastion, Coffee and Tea na Tržním náměstí v Táboře.  


Fotografie


Autor: David Peltán, Tomáš Hubka





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


 

Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.