PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Květen v Divadle Oskara Nedbala zve na Baladu pro banditu, Čapka i Beethowena

Květen v Divadle Oskara Nedbala zve na Baladu pro banditu, Čapka i Beethowena

Čtvrtek, 10.05.2018 / článek

 

V květnu se můžete v táborském Divadle Oskara těšit na spoustu zajímavých představení. Hrát se budou muzikály, komedie, dramata i dojde i na koncerty. Vše vyvrcholí 1. června dne Nocí dětí v divadle.

Začátkem května se těšte na výjimečné zpracování legendárního muzikálu BALADA PRO BANDITU. Příběh o veliké lásce a ještě větší zradě se dočkal mnoha inscenačních podob a právě jednou z nejslavnějších je provedení Vladimíra Morávka a brněnského Divadla Husa na provázku. Zpracování uhranulo i Jihočeskou filharmonii. Na její podnět tak vzniklo pozoruhodné spojení, které můžete vidět dnes ve čtvrtek 10. května

Matka Marlene Dietrich s dcerou Marií Rivou ve strhujícím duelu silných žen. Tak lze charakterizovat intenzivní dramatizaci poslední životní etapy známé osobnosti. Představení MISS DIETRICH LITUJE v podání Reginy Rázlové za podpory Simony Postlerové se uskuteční v úterý 15. května.

Ve středu 16. května si společně připomeneme osmičkový rok představením ČAPEK v podání Divadla Rokoko Praha. Dramatická koláž sleduje poslední chvíle výjimečného literáta, který čelil na sklonku života zbabělosti, malosti a nenávisti národa.

Ryze ypsilonková jevištní parafráze inspirovaná osudy slavného amerického tanečníka Freda Astaira v podání Studia Ypsilon Praha s názvem VARIETÉ FREDA A. aneb Chytání větru bude uvedena v úterý 22. května.

Den poté, ve středu 23. května, si nenechte ujít dramatizaci komediální novely, ve které ve vlastní režii září Oldřich Vízner spolu s Otakarem Brouskem. ZELŇAČKA se odehrává na francouzském společném dvorku dvou věčně přiopilých vesnických prďolů, kteří by rádi zastavili čas pod nekonečnou oblohou hvězd. Co se bude dít dál, uvidíte sami.

V neděli 27. května zve divadlo na táborský Komorní orchestr Bolech pod taktovkou Jiřího Sychy společně s houslovým virtuózem Ivanem Ženatým. Na koncertě, který nese název BEETHOVEN V TÁBOŘE, zazní skladby známého hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena.

Na den dětí, v pátek 1. června, je připravena NOC DĚTÍ V DIVADLE. Malí návštěvníci zažijí zábavný program, v rámci kterého zjistí, co dělá v divadle zvukař, jevištní mistr i osvětlovač. A na dobrou noc je ukolébá pohádka Princezna na hrášku v podání táborského Divadla Dokola. Pak vypijí kakao, vyčistí zuby, vyčůrat a mohou v divadle přespat. 

Informace o dalších květnových představeních naleznete na webových stránkách divadla www.divadlotabor.cz.
 


Fotografie


Autor: - i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.