PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Druhý ročník DIY festu zve na hudbu i závod rychlovarných konvic

Druhý ročník DIY festu zve na hudbu i závod rychlovarných konvic

Sobota, 28.04.2018 / článek

 

V pondělí 30. dubna a úterý 1. května se v Táboře uskuteční druhý ročník festivalu DIY festu. V pondělí se bude akce konat v prostředí Ctiborova mlýna (CESTA), kde zahrají kapely, v úterý pak na Cestě a na Žižkovo náměstí.  

V pondělí od 18 hodin zahrají kapely Five Seconds To Leave z Jindřichova Hradce, které uvidíme na pódiu po delší pauze a navíc slibují nové skladby. Dalšími jsou Nikander z Brna, kteří do Tábora přijedou představit novou desku Sekyra prohnaná kolenem, jež právě vyšla na Dayafter Records, a domácí Veena, kde najdete v sestavě mimo jiné Davida a Verču z Kalle. Po desáté hodině bude hudební program pokračovat u ohýnku a zahraje sólista Phony Wizard a duo Kopec Šišek.

"DIY FEST není jen o hudbě, už samotný prostor, kde se akce koná musí nejednoho návštěvníka zaujmout. Pro návštěvníky bude otevřená krytá U-rampa, takže skateboardy s sebou. Dále se snažíme přistupovat jinak k záležitostem jako je občerstvení, výběr vstupu a celkově přenést přenést zodpovědnost na účastníky samotné bez různých nařízení a zákazů. Minulý rok se ukázalo, že to jde a na místě byla vynikající atmosféra bez jakýkoliv problémů. O jídlo se postarají Food not bombs České Budějovice s vegan občerstvením, zisk z občerstvení půjde na podporu jejich činnosti," říká pořadatel Radim Oliva.  

Závod rychlovarných konvic i Francouzi

V úterý bude na Cestě probíhat v době od 10 do 14 hodin společná snídaně/oběd – každý si přinese, co mu chutná, nebo na místě můžete zakoupit pokrmy od Food not bombs. Současně bude probíhat přednáška o nově vznikajícím komunitním prostoru Šrot v nedalekém Milevsku a uskuteční se druhý ročník závodu rychlovarných konvic.

Večer se program přesune na Žižkovo náměstí, kde bude pokračovat hudební produkce v klidném indie pop tempu. Od 19 hodin zahrají Vanda z Tábora, NEED a Kid Among Giants z Francie.

"Celý festival chceme udělat v duchu „zero waste“, tedy maximálně eliminovat vznik odpadu. Z tohoto důvodu se budou prodávat nápoje pouze ve vratných kelímcích a lahvích. Na místě je možnost přespání ve vlastním spacáku po předchozí rezervaci na r.oliva@seznam.cz," doplňuje Radim Oliva.

Na akci nejsou čerpány žádné veřejné peníze nebo granty a je výhradně financována z příspěvků návštěvníků. Doporučené vstupné na pondělní program je v rozmezí 100 až 150 Kč a v úterý na večerní koncert na náměstí 100 Kč.

Akce se bude konat za každého počasí, v případě deště se přesune do krytých prostor Ctiborova mlýna. Úterní koncert v případě nepříznivého počasí proběhne v pivnici U Zlatého lva.

DIY FEST: - událost ZDE
Závod rychlovarných konvic: událost ZDE
DIY FEST – Žižkovo náměstí: událost ZDE


 


Fotografie


Autor: - i, dap -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.