PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Zachraňte Divadelní klub v Budějovicích, vyzývá sbírka. Pomoci může každý

Zachraňte Divadelní klub v Budějovicích, vyzývá sbírka. Pomoci může každý

Středa, 20.12.2017 / článek

 

O záchranu a znoutevření budějovického Divadelního klubu se pokouší Miloš Vaněček, který otevřel například Café Hostel či provozoval legendární klub Velbloud music bar. Oprava komunitního veřejného prostoru Divadelního klubu započala, jenže na dokončení chybí 200 000 korun. Miloš Vaněček se tak s projektem přihlásil do crowdfundingového Startovače s výzvou Divadelňák žije!, kde se muže veřejnost na dofinancovaní a otevření klubu podílet.

Cílem je otevřený vzdušnější prostor, rychlejší komunikace mezi hosty a obsluhou. Klub nabídne občerstvení, relax, zábavu, nové možnosti a přátelství. Vaněček by chtěl Divadelňák otevřít 26. ledna.

Původní majitel skončil klubu v Jirsíkově ulici na podzim minulého roku, poté prostor fungoval jako sklad.

"Vzhledem k tomu, že je prostor vybydlený a revitalizace prostoru a vybavení bude stát nemalé peníze, podle našich propočtů půl milionu korun, část peněz jsme si půjčili a na zbytek je vytvořena veřejná sbírka na platformě www.startovac.cz pod názvem  Divadelňák žije!, která končí už 29. prosince,"
upozorňuje Miloš Vaněček. 

Prostor má historii v 70. letech minulého století. Od počátku prostor sloužil jako hospoda pro lidi, kteří se točili kolem divadla. "Rád bych na tradici navázal a celý projekt realizujeme za podpory Lukáše Průdka, ředitele Jihočeského divadla, jež prostory spravuje," doplnil iniciátor, který prostory klubu začal s kolegy opravovat svépomocí. Z vybraných peněz by však potřebovali vyrobit nový bar, vybavit stoly židlemi, pořídit více elektorických zásuvek a silný internet.

Divadelní klub je českobudějovický hostinec, historické místo, útočiště herců, režisérů, umělců i bohémů Jihočeského divadla. V roce 2016 se brány klubu zavřely. Zůstaly holé stěny, hostinský mumraj vystřídalo ticho skladových prostor. "Dneska máme velkou šanci oživit kus historie. A přidat špetku něčeho nového," uzavřel Miloš Vaněček. 




Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.