PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Spisovatelé zavítali i do táborské knihovny. Čeká se na Karola Sidona

Spisovatelé zavítali i do táborské knihovny. Čeká se na Karola Sidona

Pondělí, 06.11.2017 / fotoreport + článek

 

V září odstartoval nový celorepublikový projekt Spisovatelé do knihoven, do něhož se zapojila i táborská knihovna. V září tak Tábor navštívil básník a šéfredaktor obtýdeníku Tvar Adam Borzič, který představil svoji básnickou sbírku Počasí v Evropě. V říjnu se pak v Městské knihovně představila Ivana Myšková se svojí povídkovou knížkou Bílá zvířata bývají velmi často hluchá.  

Tu vydalo v letošním roce Nakladatelství Host a je plná absurdních a mnohdy až ironických povídek, jež ukazují lidské nešvary, problémy, zvláštnosti a podivnosti, které je činí nejen trochu podivnými, ale zároveň i jedinečnými – záleží na tom, jak se na o člověk kouká. Ivana Myšková z této povídkové sbírky přečetla několik ukázek a ke každé z nich se posléze rozvinula plodná debata, která pro všechny byla přínosem – protože nejen setkání s autory, ale i diskuse nad jejich tvorbou a třeba i životními postoji je pro každého milovníka knih a čtenáře opravdovým zážitkem.

Ivana Myšková sklidila u diváků a posluchačů celkem pozitivní ohlasy a pár lidí hned přislíbilo svoji účast na večeru dalším, který bude věnovaný tvorbě Karla Sidona. Na toho se můžete těšit již 16. listopadu od 19 hodin v Městské knihovně v Táboře. A já pevně věřím, že tento večer bude stejně vydařený, jako večery předchozí.
 


Fotografie


Autor: Wendy Šimotová


Téma: Literatura