PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Hendikepovaní za fotoaparátem. V CoWorking centru představí svá díla

Hendikepovaní za fotoaparátem. V CoWorking centru představí svá díla

Neděle, 06.08.2017 / článek

 

Ve středu 9. srpna od 15 hodin bude v prostorách CoWorking Tábor, které sídlí v budově Jihočeské univerzity z Herlošovy ulice, zahájena výstava fotografií Umění Večernice. Autory jsou mentálně hendikepovaní umělci ze spolku Asociace české videokultury Medialog.

AČV Medialog je občanské sdružení zabývající se podporou videotvorby od jednotlivých autorů s propojením na širokou veřejnost při zachování videokultury. Dlouholetou předsedkyní sdružení je Jana Hnilicová, která pochází z Tábora, ačkoliv její profesním přístavem je Praha. S tvůrčí skupinou Večernice, která je pod křídly AČV Medialog, v CoWorking Tábor představí výstavu fotografií.

"Tvůrčí skupina Večernice je zcela mimořádná tím, že jde o autory, kteří mají mentální hendikep. Toto je však nevyčleňuje z běžného vzdělávání v oblasti filmové a fotografické tvorby," říká Jiří Lešek z CoWorking centra, které veřejnosti poskytuje kancelářské a tvůrčí prostory. Ty kromě výstavy poslouží také k takzvané Jany fotografické a filmové škole. Ta se koná od 8. do 10. srpna denně od 10 do 16 hodin. Zájemci se budou učit s fotoaparátem a kamerou či si zahrají na unikátní kuličkové „Šerifově dráze“ s příběhem. 

"Sdílení pracovních prostor je v kurzu nejen u mladých lidí. Spojení nejnovějších přístupů a kultury v podobě výstavy krásných fotografií - navíc od autorů s mnohem citlivějším pohledem na zachycené okamžiky než klasický konzument moderních - s trendy výdobytků naší doby, dává akci širší symbiozu,"
dodal Jiří Lešek. Výstava potrvá do 8. září. 


Fotografie


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.