PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Toulavu stmelí Toulava Fest v Bechyni

Toulavu stmelí Toulava Fest v Bechyni

Pátek, 16.06.2017 / článek

 

V sobotu 17. června se na náměstí T. G. M. v Bechyni uskuteční první ročník festivalu Toulava FEST. Ten si klade za cíl stmelit všechny oblasti turistické destinace Toulava, která se rozkládá na Táborsku, Milevsku a Sedlčansku, a představit a nabídnout skutečně místní výrobky, umělce a turistické zajímavosti. 

Návštěvníci se mohou těšit na pestrou paletu zábavy v podání kapel a souborů z okolí Bechyně - od dechovky přes folklor, sborový zpěv, folk až po rockovou muziku. A přijedou i veteráni z Plané nad Lužnicí.

Vše doplní trh místních výrobků certifikovaných značkou Toulava - regionální produkt, točit se bude místní pivo, připraven je i program pro děti v parku na náměstí . Celým programem provede toulavský Krajánek, který spolu se zástupci dalších měst a oblastí Toulavy představí, co vše je letos v turistické oblasti Toulava k vidění, kam se zajet podívat a nabídne tipy pro místní i přespolní návštěvníky.

"Jde vlastně o takové představení místního folkloru, nikoli ve smyslu historickém, ale i moderním - tedy všeho, co dnes vzniká v Toulavě od Tábora až po Bechyni nebo Sedlčany, ať už je to třeba keramika, medové pečivo, či rocková hudba. A samozřejmě vše, co se děje v cestovním ruchu," říká produktový manažer destinanční společnosti Toulava Jan Sochor.

Na festival mohou navíc návštěvníci vyrazit historickým Křižíkovým vláčkem na trati Tábor - Bechyně. Toulava Fest je totiž propojen se začátkem nostalgických jízd Léto na Bechyňce. První lokomotivy Bobinka a Elinka tak z Tábora odvezou lidi přímo na festival. Pro děti je k tomu v Městském muzeu Bechyně připravena interaktivní výstava Vynálezy Františka Křižíka a modelové kolejiště v Kulturním domě.

Hlavním pořadatelem Toulava Festu je Kulturní středisko města Bechyně. " Přišli jsme s myšlenkou putovního festivalu, který by i místní lidi seznámil s turistickou oblastí Toulava a ukázal její krásy a více je zapojil," říká ředitel Kulturního střediska Bechyně Štěpán Ondřich.

Jde přitom o první ročník unikátního projektu, který má propojit celou turistickou oblast Toulava, jež sahá od Tábora přes Bechyni, Milevsko, Planou nad Lužnicí, Sezimovo Ústí, Soběslav, Chýnov, Mladou Vožici, Jistebnici, Votice, Sedlec-Prčici až k Sedlčanům. Příští Toulava Fest se přesune zase do jiného místa v Toulavě.

"Chceme nastartovat a prohloubit spolupráci jednotlivých měst a obcí Toulavy v cestovním ruchu a nabídnout jim společný projekt, kterého se aktivně mohou účastnit. Bude zajímavé sledovat, jak se které město nebo oblast k festivalu postaví. Každý ročník tak bude úplně jiný a vždycky originální," říká ředitelka turistické obasti Toulava Štěpánka Barešová.

Toulava Fest podpořil v rámci projektu Jižní Čechy Pohodové i Jihočeský kraj.  Vstup na festival je zdarma.
 


Fotografie


Autor: - i -





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.