PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Babí léto má vlastní pravidla!

Babí léto má vlastní pravidla!

Neděle, 09.10.2016 / móda

 

Podzim miluju. Zbarvené stromy, spadané listí, čekání na zimu, pálení svíček a večery o filmech a kakau. Nejvíc jsem se těšila na své podzimní kabáty a vesty a tlusté svetry, klobouky a válenky. Na podzim mě baví courat se v přírodě jak nikdy jindy. Teploty postupně padají dolů a ranní chladné počasí dává najevo, že létu a teplým večerům je konec. I když přichází studenější část roku, tak se sluníčko zase tak lehce nevzdává.

Letošní babí léto se ponese ve znamení hippie, podzimních barev, romantiky a etnických motivů a sedmdesátých let. Směs těchto prvků pak tvoří bohémský a velmi trendy šik styl, který obléká nejedna celebrita. Stylisté sice tvrdí, že největší boom a absolutní vrchol má tento styl dávné za sebou, návrháři se ho ovšem jen tak vzdávat nehodlají. Co se tedy bude nosit?

Geometrické vzory
Květinové vzory
Podzimní barvy
Barevná kůže
Koženka
Velké klobouky
Vlasy spletené do copů
Přirozený make-up


Fantazii se přitom meze nekladou. Kombinujte i kousky a barvy, které byste si nikdy k sobě nevzali. Pokud nemáte v plánu měnit komplet celý šatník, pořiďte si alespoň jeden výraznější kousek. (kabát, výrazný klobouk, barevné boty....) Pokud vám ovšem tento bohémský styl v podzimních barvách s retro nádechem nesedí, buďte v klidu a vyzkoušejte tohle:

Příliš velké kabáty
Čím větší, tím lepší. Pytlové střihy, velké a hluboké kapsy, rozměrné límce nebo střihy a la kimono, to je přesně to pravé, co byste měla od kabátu požadovat.

Vesty
Huňaté, chlupaté, kožešinové vesty jsou skvělým doplňkem celého outfitu i letos. Pamatujte ale, že vesty by měly být nejen fashion, ale měly by také hřát. :)

Chundelaté svetříky
Svetry z chlupaté příze jsou příjemné, nekoušou a navíc jsou letos super moderní. Pastelové nebo pudrové odstíny jsou tou nejlepší volbou.


Fotografie


Autor: Kamila Kosová






Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Alexej Sevruk: Evropanka

Ostatní / setkání / autorské čtení
Jednota
25.04.2024 od 18:00 hod.

 

Jiří Kubeček a Barbora Brabcová

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
25.04.2024 od 19:00 hod.

 

Bezplatné a anonymní testování na žloutenku, syfilis a HIV

Ostatní / bezplatné testování
parkoviště sv. Florián
25.04.2024 od 14:00 hod.

 

Hudební sklepy - Justin Lavash

Hudba / koncert / blues - folk - jazz - rock
Galerie M v Milevsku
25.04.2024 od 19:30 hod.