PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jihočeský jazzový festival rozezněl Piaristické náměstí. Vrcholem bylo vystoupení tria Avishai Cohena

Jihočeský jazzový festival rozezněl Piaristické náměstí. Vrcholem bylo vystoupení tria Avishai Cohena

Středa, 10.08.2016 / fotoreport

 

První srpnový víkend patřil v Českých Budějovicích jazzu. V pátek 5. a v sobotu 6. srpna se stalo Piaristické náměstí dějištěm dnes již tradičního Jihočeského jazzového festivalu. Během dvou dní vystoupilo šest uskupení a další pak v doprovodném programu. Festival pokračuje ve čtvrtek 11. srpna na třeboňském náměstí.

I přestože páteční večer propršel, přivítalo slušně zaplněné náměstí českobudějovické String 5 a české Top Dream Company. Třetí skupinou byl kvartet Tunisana Dhafera Youssefa, který rozezněl svou arabskou loutnu už do sucha. Sobota patřila jihočeským Jam4U, po kterých zahráli česko-slovensko-italští Sisa Feher a Fehero Rocher. Vrcholem obou dní bylo vystoupení jednoho z nejlepších jazzových kontrabasistů dneška Avishai Cohena z Izraele. Toho doplnil pianista Omri More a na bicí Noam David. Oba večery se po skončení hlavního programu konala afterparty a jamsession v River Jazz and Blues klubu.

Program pokračuje v Třeboni

Scénu na třeboňském náměstí zaplní ve čtvrtek 11. srpna festivalový sextet slovenských AMC Unit, doprovázející dvojitého držitele ceny Grammy, Erika Marienthala z USA. Tento saxofonista byl řadu let členem kapely Chicka Corei, se kterým natočil 6 CD. Hostem tohoto uskupení bude ještě trumpetista z New Orleans Michael „Patches“ Stewart. Před nimi vystoupí Two Towers HULU jazz z Českých Budějovic a čeští Stanley´s Dixie Street Band.

Více informací naleznete na www.sbjf.cz


Fotografie


Autor: jp, foto: J. Škrabánková, M. Kusbach, Lee Lou





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Maturitní ples Gymnázia Milevsko

Hudba / taneční zábava
Dům kultury Milevsko
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

 

Procrastination + B.V.S. + Living Despair

Hudba / koncert / progressive metal - stoner rock - rock
Recykle culture club
26.10.2024 od 19:00 hod.

 

Age of stage fest

Hudba / festival / rock
Hotel Zlatá Loď
26.10.2024 od 19:00 hod.