PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Celosvětovou Noc snů poprvé zažila také ZOO v Táboře

Celosvětovou Noc snů poprvé zažila také ZOO v Táboře

Středa, 08.06.2016 / fotoreport

 

Táborská ZOO se v prvním červnovém víkendu připojila k celosvětovému projektu zoologických zahrad, v České republice známého pod názvem „Noc snů“ (Dreamnight at the ZOO). Projekt vznikl v roce 1996 v ZOO Rotterdam, která poprvé přišla s myšlenkou uspořádat speciální večerní program pro chronicky nemocné děti z místní nemocnice. Noc snů se v Holandsku rychle rozšířila a po pár letech překročila hranice země. Tato akce se každoročně pořádá již v téměř tři sta zoologických zahradách světa, tradičně v prvním červnovém týdnu.

Táborská zahrada přizvala k organizaci nevšedního večera sedm neziskových organizací z regionu, které poskytují asistenci dětem s mentálním a kombinovaným postižením, a to Rolničku, Rybku, I MY, Kaňku, Klub naděje, Aplu a Klíček, se kterými společně připravila bohatý program pro více než tři sta účastníků první Noci snů v Táboře. Na děti a jejich rodiče čekala v zahradě nejrůznější setkání se zvířaty, hry, malování na obličej, sřelba foukačkou, canisterapie a mnohé další. Večer plný zážitků zakončili účastníci za soumraku společným bubnováním u týpí a opekáním buřtů.

Táborská Noc snů se stala největším pravidelným setkáním rodin s dětmi s postižením a stejně tak největším setkáním neziskových organizací v regionu.


Fotografie


Autor: Ondřej Kott





SMUTÉNKA: Zemřel hudebník Vojtěch Havel

 SMUTÉNKA: Ve 62 letech zemřel v pondělí 21. října hudebník - violoncellista a pianista Vojtěch Havel z dua Vojtěch a Irena Havlovi. Držitelé Českého lva měli tento týden vyrazit na turné k novému albu Four Hands a měli se zastavit také v Jihočeském kraji v Divadlo Oskara Nedbala Tábor a Biograf Kotva... "....vystudoval Státní konzervatoř v Praze obory violoncello a klavír (1984). Hudbě se věnoval i nadále se svou manželkou Irenou Havlovou a forma jejich spolupráce byla natolik těsná a harmonická, že se nadále dá hovořit již pouze o manželech Havlových jako o jednolitém uměleckém subjektu." (dap)

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Petr Fejk: Jak se dělá zoo

Ostatní / setkání / přednáška
Spektrum Sezimovo Ústí
23.10.2024 od 18:00 hod.

 

Knihovnický kvíz

Ostatní / knihovnický kvíz
Městská knihovna Tábor, Žižkovo náměstí 10, Tábor
23.10.2024 od 18:00 hod.

 

Jan Burian

Hudba / koncert
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
23.10.2024 od 19:00 hod.