PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Monkey Business dobyli Písek. Roman Holý povyprávěl o hudbě, Šumavě, rodině i státu

Monkey Business dobyli Písek. Roman Holý povyprávěl o hudbě, Šumavě, rodině i státu

Úterý, 17.05.2016 / fotoreport + video

 

Vůdčí osobnost Monkey Business, klávesista, skladatel a propagátor funkového stylu Roman Holý, si našel po koncertu v Písku (a to po vyčerpávajícím nasazení na pódiu) čas na rozhovor, který se zdaleka netočil kolem muziky.

Pochopitelně největší fyzické výkony při živelné show podával zpěvák Matěj Ruppert, bavící publikum zdaleka nejen zpěvem, ale stejně tak humorem, tanečními kreacemi i předváděním pantomimických skečů. Došlo i na svlékání, nejen do půl těla, ale Matěj poodhalil i spodní prádlo, k radosti místních (dívek zejména vzhledem k lokaci) vyzdobené na mužství znakem města Písek. Absolvoval i oblíbené svěření se do rukou fanoušků, nad jejichž hlavami poplul sálem.

Šlapající rytmika s dvojicí kláves (kapela plánuje letos navíc nasazení hned dvou orgánů páně Hammonda) byla hutným podkladem pro Rupperta a sekundující, jen postavou, drobnou zpěvačku Tonyu Graves. Své místo měla projekce synchronních motivů počítačové grafiky, došlo i na čarodějnice, blesky, rakve a netopýry, jak se k pátku třináctého patří.



Z následného rozhovoru s Romanem Holým, kde při povídání o setkání se slavnými hosty (např. Dennis Chambers, Joan Baez, Hiram Bullock…) došlo například i na historku, jak legenda z Deep Purple Holého mládí Glenn Huges neodhadl výšku šumavské zárubně, vzpomenut byl v souvislosti s nedávno zemřelým Princem zásadní moment Romanova hudebního směřování, stejně jako dále oblíbenost myšlenek Pavla Kohouta, nutnost umění v životě přiznat chybu, jak dnes nahlíží bývalý pankáč na lásku hlásanou Bobem Marleym, poptána byla úspěšnost dohledání jak Fénix bájného G bodu, padlo vyjádření k pohledu na imigrační politiku, i zda měl Roman radši Václava Havla než současného hradního pána a jak je důležité naslouchat hlasu srdce.



Koncert v Kulturním domě pořádalo Centrum kultury Písek, rockeři se zanedlouho mohou těšit na unplugged koncert Kamila Střihavky, který zavítá do Písku v rámci městských slavností Dotkni se Písku.
 


Fotografie


Autor: Petr Hejna, foto: Václav Turek





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Music Stars ZUŠ Sezimovo Ústí a hosté

Hudba / koncert
Spektrum Sezimovo Ústí
19.04.2024 od 18:00 hod.

 

Večery S – Chansonet, David Šitavanc, Spolektiv

Hudba / koncert / folk, country, bluegrass
Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, České Budějovice
19.04.2024 od 19:00 hod.

 

Yasha 96 + Méta Monde

Hudba / koncert / alternative
MC Orion
19.04.2024 od 20:00 hod.

 

Electric spring disco

Hudba / dj
No signal
19.04.2024 od 21:00 hod.