PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Ďábel nosí Prahu!

Ďábel nosí Prahu!

Neděle, 17.04.2016 / článek

 

O návrhářích se většinou mluví v kontextu s módou. O těch českých panuje domnělá představa, že jsou to gayové. Když se řekne outfit od módního návrháře, napadnou mě hned dvě věci. Kvalitně ušité oblečení a nemám na to, děkuji, sbohem. 

Tvorba českých návrhářů je pestrá a originální. Představa, že jejich díla stojí desetitisíce, je mylná. Oživte běžné outfity něčím, co nadchne.  Inspirujte se od tvůrců, kteří mají módu jako vášeň i povolání. Tady je pět mých nejoblíbenějších.

Helena Mertlová
Helena Mertlová tvoří pod módní značkou Helen Mertl. Pokud toužíte po elegantních a jedinečných šatech, věnujte pozornost její tvorbě. Její kolekce šatů jsou stvořené z luxusních materiálů, především z hedvábí.

Její butik Helen Mertl najdete na Praze 3, kde si její jedinečné modely můžete vyzkoušet a prokonzultovat. Helena pro vás vytvoří i model na zakázku. Třeba ceny svatebních šatů ušitých přímo vám na míru začínají na 20 000 Kč.

Helena Mertlová říká: "Je to jedna z nejkrásnějších činností. Udělat svatební šaty je čest, je to možnost zúročit svoji praxi, své umění a ukázat nejvíc z toho, co umíte."

Luciela Taschen
Luciela Taschen je značka ručně vyráběných kabelek a psaníček z kvalitní kůže. Jsou charakterizovány jemnými a ženskými oválnými tvary.

Showroom Luciela Taschen můžete navštívit v Praze v Petrské čtvrti. Kolekce tvoří barevné kombinace a zahrnuje malé i velké kabelky, batůžky a psaníčka. Každý model je flexibilní a můžete ho nosit na různý způsob. Zatímco z jednotlivých kusů lze vytvořit set, ať už ve stejném odstínu nebo v kontrastních barvách. Všechny kombinace vypadají skvěle a závisí jen na vašem vkusu. Všechny kouskům dodává ten pravý šmrnc kovové komponenty se zlatým nádechem.

Chi-Chi
Chi-Chi představuje hravou, neotřelou a přitom velmi nositelnou elegantní městkou módu. Hlavní autorkou této značky je návrhářka Josefina Bakošová. Tato mladá výtvarnice je zároveň ředitelkou galerie Hard-De-Core, jejíž součástí je i showroom značky Chi-Chi. Tato značka má image pro sebevědomé a stylové ženy a je pravidelně prezentována na mezinárodních módních přehlídkách a oděvních veletrzích.

Showroom a galerii Hardecore najdete v Praze na Senovážném náměstí.

Kateřina Geislerová
Velmi úspěšná česká módní návrhářka působí v Paříži, ale její elegantní a rafinované modely si můžete koupit také v Praze. Začátkem roku 2003 si založila vlastní značku a otevřela si ateliér a showroom nedaleko proslulé Champs Elysées. První kolekce tvořily nejprve jen originální kusy a limitované série zhotovované na zakázku a na míru. Následovalo otevření butiků a v roce 2009 spustila dokonce i e-shop, který je součástí jejích webových stránek. www.katerina-geislerova.com
Pro její modely je typické zdůraznění pasu, dekoltu a ramen. Nejraději šije kalhot, kabáty a šaty. Dává přednost přírodním materiálům - bavlně, hedvábí a vlna.

Její butik můžete navštívit v Praze, na Starém Městě. "Trendy jsou dnes tak strašně silné a impozantní a strach z toho, že zboží nikdo nekoupí, je tak velký, že se všichni nalajnovali do jednoho směru," míní Kateřina Geislerová.

Zuzana Kubíčková
Zuzana vytváří moderní a pokrokové oblečení pro stylové ženy, které vědí, co chtějí, pokud jde o jejich šatník.

Oblečení Zuzany Kubíčkové se postará o pozornost kolemjdoucích. Jedním z jejích tajných módních snů je vytvářet divadelní kostýmy a vzhledem k vysoké kvalitě jejích návrhů a dramatu zastoupenému v jejím oblečení, není tento sen daleko od uskutečnění. Pokud hledáte zajímavé a kvalitní oblečení, které je vyrobeno z přírodních materiálů a vyniká excelentním řemeslným zpracováním, pak je zcela nezbytné, abyste modely Zuzany Kubíčkové vyzkoušeli.

Její showroom najdete na Praze 2, v Mánesové ulici. "Věřím, že když se člověk snaží, je pilný, tak výsledky dřív nebo později přijdou. Někde jsem četla, že na úspěch se musí čekat. A já jsem ochotna čekat,"
říká Zuzana Kubíčková. 

Zdroj: pinterest.com, svoboda-williams.com


Fotografie


Autor: Kamila Kosová






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.