PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Táborská zoologická zahrada zahájila novou sezónu

Táborská zoologická zahrada zahájila novou sezónu

Neděle, 03.04.2016 / fotoreport

 

 Během velikonočních svátků byla v táborské zoo zahájena nová sezóna. Děti na Velký pátek hledaly zatoulaná velikonoční vajíčka, zkusily si uplést pomlázku nebo stříleli z foukačky na terč. Přestože slunečné počasí dorazilo na jih Čech až v neděli, zoo o Velikonocích navštívilo přes dva tisíce návštěvníků.

„Během celé zimy jsme intenzivně pracovali na vylepšování zahrady. Zaměřili jsme se například na rekultivaci a oživení dětského hřiště, estetické úpravy expozic či zvýšení kapacity sezení. Na letošní rok plánujeme několik víkendových akcí pro veřejnost, program zoo mohou návštěvníci průběžně sledovat na našem webu. Na začátku léta pořádáme největší z akcí, Zahradní slavnost. Letos se zapojíme i do mezinárodního projektu zoologických zahrad s názvem „Noc snů“. Jedná se o večerní akci pro mentálně a zdravotně postižené děti s rodinami, které v zoo zažijí nejrůznější setkání se zvířaty, tématické hry a soutěže. Akci pořádáme ve spolupráci se sedmi neziskovými organizacemi z regionu, například se soběslavkou Rolničkou, táborským Klubem naděje či Aplou.

Návštěvníci se mohou již na konci dubna těšit na nové stádo zubrů evropských. Jako první zahrada v republice budeme chovat nížinnou linii zubrů v rámci reintrodukčního programu a budeme tak mít možnost vypouštět tato vzácná zvířata na vhodné lokality ve volné přírodě“.


Fotografie


Autor: Ondřej Kott





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.