PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Rugby v Táboře? Nábor mužů se koná už ve středu. V plánu jsou i děti

Rugby v Táboře? Nábor mužů se koná už ve středu. V plánu jsou i děti

Úterý, 26.01.2016 / článek

 

V sobotu 6. února začíná Turnaj šesti národů v rugby, který tentokrát hostí Anglie. Při minulém mistrovství světa vzbudil tento sport se šišatým míčem obrovský zájem televizních diváků. Je možné hrát rugby na jihu Čech? V Budějovicích je tým druhé ligy a v Táboře se takový tým začíná rodit.

"Myšlenka hrát rugby byla dlouho ve vzduchu, s pár lidmi jsem rugby hrál v Radimovicích a někteří z nich mne oslovili, jestli bych pro ně o Vánocích nepřipravil zápas. Párkrát jsem se sešli a nyní jsme si řekli, že bychom s tím mohli jít ven," říká Richard F. Vlasák. 

Zapálení fanoušci se do náborové akce pustili, protože míní, že sport jako je rugby formuje celého člověka, nejen jeho fyzickou zdatnost, ale že učí i spolupráci, odvaze a čestnosti. "Chceme tyto hodnoty předávat dál a zároveň pozvat mladé lidi ke sportu, který je dravý i náročný," doplňují. 

Nábor zatím platí pro kluky od 13 do 19 let, ale v Budějovicích funguje i ženské rugby, a tak místní přemýšlí o rugby školce, která například funguje ve Zbuzanech nebo v Říčanech. "Na rugby školku bychom potřebovali dost zapálených rodičů. Ale třeba to také přijde...," přemítá Richard F. Vlasák.

Jak funguje trénink rugby? Zpravidla mají tréninky tři fáze, které se mění podle toho, jestli jste před zápasem a jak jsou hráči zdatní. "Fyzická příprava je následována herní - učíme házet, padat, přihrávat a dělat skládky, mlýny, osvojujeme si pravidla. Pak postupně přibývá samotný herní trénink - hra "na nečisto"," popisuje Vlasák. 

Na tréninky se bude chodit na radimovické hřiště TJ Sokol, kde jsou prostory se sprchami i venkovní trávník. V plánu jsou i tréninky v Táboře. Podle ankety dotázaných zájemců to vypadá, že tréninky budou v pondělí odpoledne. 

"Budeme se snažit hráče, co nejlíp připravit, pak se domluvíme s budějovickými. Záleží na středečním náboru a tréninku, ten mnohé ukáže. Pak bychom si dali nějaké zápasy,"
dodal Richard Vlasák. 

Nábor se uskuteční v radimovické tělocvičně tamní sokolovny ve středu 27. ledna od 16.15 hodin, kdy do Radimovic přijíždí linka 30 MHD z Tábora. 


Fotografie


Autor: David Peltán


Téma: Sport





Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.