PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Festival Vokule láká na divadla i Báru Hrzánovou s Condurangem

Festival Vokule láká na divadla i Báru Hrzánovou s Condurangem

Pátek, 31.07.2015 / článek

 

Třetí ročník divadelního festivalu amatérských souborů Vokule je sice o den kratší, ale dorazí na něj kromě divadel a kapel také herečka Bára Hrzánová. Dvoudenní akce začíná dnes, v pátek 31. července, od 15 hodin v mladovožické Zámecké zahradě. 

"Tentokrát jsme Vokule udělali jen na dva dni, ale zato to bude maraton kultury. Nejen že se bude hrát divadlo, ale bude i muzika, a to různé žánry. Cimbálovka, hard rock a konečně hlavní hvězda nebo host celých Vokulí, Bára Hrzánová se svou skupinou Condurango,"
popisuje za přadatelský divadelní spolek Voživot Marian Lichtenberg. Dodal, že by rád z přítomnosti výrazné osobnosti udělal tradici.
"Vždy se budeme snažit pozvat nějakou známou, myslím tím kulturně známou osobnost jako hosta. Ale určitě si nenechám ujít ani představení divadelního souboru Zmatkaři z Dobronína u Jihlavy, kteří sehrají hru Cesar a Drana," říká pořadatel.

Program v kryté aréně začne v 15 hodin hudbou, o tu se postará cimbálová muzika z Vysočiny Jak chceš. Zazní tradiční folklor z Jihlavska. O hodinu a později už se roztočí divadelní kola. Voživot sehraje hru Ham-let, táborská Kapota komedii Ať žijí husité a vrcholem jsou od 20 hodin zmínění Zmatkaři Dobronín se hrou Cesar a Drana. Páteční program zakončí hardrocková skupina Tridian.

V sobotu Zámecká zahrada ožije opět v 15 hodin, a to slavností. Oschotníci ze souboru Voživot sehrají pod širým nebem při vůni grilovaného vepře premiéru kabaretu Jak se nezbláznit. Zároveň však čeká jednu "voživotáckou" hru konec. " Dernierujeme naši úspěšnou hru, Moje sestra Maryša, se kterou jsme vyhráli divadelní přehlídku v Třešti. Ale ona všechna představení budou vysoce kvalitní, všechna jsem viděl a jsem přčesvědčen, že diváci budou spokojeni," doplnil Marian Lichtenberg. Divadelní sekce Praha pak sehraje hru Světáci a ve 21.30 se návštěvníci mohou těšit na herečku Báru Hrzánovou, která vystoupí s kapelou Condurango a vynikajícím instrumentalistou Mário Bihárim. Celý program uzavře diskotéka.

Vstupné na jednotlivá představení festivalu Vokule je 70 korun, za koncert Báry Hrzánové s Condurangem zaplatíte 140 korun.


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.