PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Mirákl pokračuje. Do Tábora se chystá Víťa Marčík, Minor i režisér Modrého tygra

Mirákl pokračuje. Do Tábora se chystá Víťa Marčík, Minor i režisér Modrého tygra

Čtvrtek, 21.05.2015 / článek

 

 Festival Mirákl-Loutky v Dílně je v plném proudu. Program třetího ročníku festivalu loutkového divadla bude kulturně osvěžovat návštěvníky Dílny Baobabu (Pražská ulice) a Divadla Cesta (Ctiborův mlýn) do 7. června. Pozvání přijaly soubory jako Buchty a loutky, Drak N' Roses, Divadlo Víti Marčíka nebo Divadlo Minor. Nechybí workshopy s loutkářem Janem Růžičkou či s režisérem Modrého tygra Petrem Oukropcem a scénografkou Mirelou Tůmovou.

Stará provaznická dílna, v níž se festival uplynulé roky konal, je předělaná na knihkupectví a víceúčelový prostor. Máme proto krásné pódium a samozřejmě atmosféra je tím už jiná, ale vidíme to jako posun, kdy tento prostor opravdu ožil nejen v květnu při Miráklu, ale nyní každý den,“ říká za pořadatele Lenka Vocílková s tím, že festival rozšířili do bývalé stodola, nynějšího divadla ve Ctiborově mlýně - kdysi sídla sdružení Cesta hudebního dua Sabot.

„Prostory teď znovu ožily díky spolku Cesta žije! a pro větší divadla je výborný. Navíc údolí Tismenického potoka má nádhernou atmosféru,“ dodává Vocílková.
Dvě představení festivalu už jsou odehraná. Divadlo Športniki návštěvníkům festivalu hudebně-komediální hrou prozradilo, co se stalo s dětmi z Bullerbynu v dospělosti. Soubor Buchty a loutky postrašil hororem Psycho Reloaded. Jen hezké počasí divadlu v interiérech nepřeje.

„Zatím naháníme hůře než minulé ročníky. Z programu nedokážu nic vypíchnout, za vším si stojíme na 200 procent, ale zcela ojedinělé je například představení Brum, které je dělané na míru nejmenším dětem od nuly do tří let. To na tuzemské scéně nikdo jiný než soubor pražského Minoru zatím nedělá, jde o takzvané divadlo pro velmi mladé a kapacita je na něj omezená,“ říká Lenka Vocílková. Velký zájem se standardně očekává na představení Víti Marčíka. Už ve čtvrtek 21. května pořadatelé doporučují duo Drak N' Roses, které sehraje klasiku – Othella v dopoledním čase pro školy a večerním pro veřejnost .

Jedinečný workshop

Na festivalu nebudou chybět ani workshopy - jednodenní výroba loutky s Janem Růžičkou a divadelní workshop Záblesk budoucnosti pod vedením režiséra Petra Oukropce (Modrý tygr) a scénografky Mirely Tůmové. „Ten se nikde jinde konat nebude! Vše ukončíme s Řezbáři na Cestě, kteří budou řezat na téma Mirákl, kde si na konec nadělíme představení Černej kocour. Ale to mělo být překvapení,“ uzavírá spoludramaturgyně Lenka Vocílková.
Ceny za jednotlivá představení jsou kolem sta korun. Festival Mirákl končí 7. června a podrobný program najdete v kalendáři akcí na Kulturne.com a zde.


Autor: David Peltán





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.