PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


VINNÁ STEZKA: Kolem Tábora a údolím Lužnice


Ostatní / výlet / + víno + gastro




Město: Tábor

Datum: 25.05.2024 od 11:00 hod.

Místo: Lesopark Pintovka

 
 

 Víno, příroda a historie: Putování kolem Tábora s Velkobílovickými vinaři
Je pro vás připraven okruh kolem Tábora a údolím Lužnice v délce cca 6 kilometrů. Jedná se o lehkou trasu s jedním prudším výstupem či klesáním (v závislosti na tom, z jaké strany budete vyrážet). Stezka vede hlubokým údolím, kolem strmých skalnatých břehů porostlých hustými lesy, nabízí klidná zákoutí i vodu šumící a valící se po kamenech a jezech, na březích pak romantické staré mlýny.

Spolek Velkobílovičtí vinaři: Strážci vína, tradice a komunity

Velkobílovicko, malebná oblast na jižní Moravě, je známá svými úchvatnými vinicemi a výjimečnými víny. Vinaři na Velkobílovicku nejsou jen výrobci vína, jsou to umělci i strážci regionální tradice. Velkobílovicko je známé především pro své bílé víno, jako je Ryzlink rýnský a Sauvignon, ale najdete zde i skvělé červené odrůdy, jako je Frankovka. Každý vinař na Velkobílovicku má své vlastní tajemství, které přináší do každé lahve – od péče o vinohrady až po proces výroby vína.

Turistická zajímavost: Vede tudy stezka Best of Europe: Údolím Lužnice z Plané nad Lužnicí do Týna nad Vltavou. První česká pěší trasa, která je na seznamu nejlepších stezek Evropy Leading Quality Trails Best of Europe, vede hlubokým údolím řeky Lužnice kolem historických měst Tábor a Bechyně, starých mlýnů a zřícenin. Celkem měří 55 km.

Cena vstupenky se vyplatí, neboť zahrne:
- ochutnávku až 80 vín přímo od 12 vinařů
- degustační skleničku
- katalog vín s mapou trasy
- kapsičku na skleničku
Pramenitá voda po celou dobu akce ZDARMA
Upozorňujeme, že počet vstupenek na tuto akci je limitován.


Více o akci VINNÁ STEZKA: Kolem Tábora a údolím Lužnice na webu akce