PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Indi Stivín & Alice Springs


Hudba / koncert




Město: Tábor

Datum: 08.12.2022 od 19:00 hod.

Místo: Divadlo Oskara Nedbala Tábor - malý sál

 
 

Koncert mimořádného talentu, představitele třetí generace známého hudebního rodu, s klavíristkou Alicí Springs.

Indi Stivín je už od raného mládí považován za největší naději českého kontrabasu. Zpěvný zvuk a virtuózní technika vás okamžitě přesvědčí o tom, že kontrabas dokáže být famózní sólový nástroj. Vítěz a laureát mnoha mezinárodních soutěží věnuje nový koncertní program tvorbě Antonína Dvořáka. Tento průkopník novodobé české hudby byl inspirací Indiho Stivína i při jeho vlastní autorské tvorbě, kterou také představí. Na pódiu s jeho klavírní partnerkou Alicí Springs vytvářejí kouzlo dokonalé souhry i ekvilibristické virtuózní kousky.

Indi Stivín a Alice Springs byli mnohokrát oceněni na mezinárodních hudebních soutěžích za svou precizní interpretaci a dokonalou souhru. Indi Stivín pak sám jako skladatel české moderní vážné hudby získal v roce 2020 prestižní cenu OSA pro nejúspěšnějšího hudebního skladatele do 30 let. Jako jediný kontrabasista se probojoval do finále Eurovize 2018 ve Velké Británii a jeho skladbu Bohemia pro kontrabas a orchestr vybrali BBC Skotští symfonikové pro finálový večer této soutěže. Jako sólista vystupoval s mnoha orchestry, ve Švýcarsku získala jeho nahrávka koncertu Carla Ditterse pro kontrabas a orchestr cenu Viktora Dijona Montetona, v Polsku získal titul Kontrabasová osobnost roku, v Německu se stal nejmladším laureátem v historii Mezinárodní interpretační soutěže Markneukirchen. V minulém roce jeho recitál zařadilo do programu Pražské jaro.

e-mail na pořadatele: kucera@divadlotabor.cz






Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.

 

Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.

 

Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.