PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Čtení Ondřeje Štindla: K hranici


Ostatní / autorské čtení




Město: Tábor

Datum: 25.11.2016 od 19:30 hod.

Místo: Baobab Dílna, Pražská 157, Tábor

 
 

Ondřej Štindl se v Bao Dílně představí nejen jako autor, ale i jako dýdžej Rádia 1, kde působí od úplného začátku (tedy nechutně dlouho). Přečte z nové knihy k Hranici i rozjede soukromé rádio v BaoDílně.

Ondřej Štindl v Rádiu 1 z počátku vyráběl reklamy, jingly a uváděl pořady Strašidelný zámek a Vzkazy. Od roku 1993 pravidelně vysílá. Už několik let se živí jako novinář, nejprve v Lidových novinách, v současné době v českém vysílání BBC. Příležitostně píše o filmu a hudbě do Týdne a Respektu, v LN má jednou týdně jakýsi literární útvar. :)

V roce 2012 vyšel Štindlův román Mondschein a nyní opět v nakldatelství Argo druhý román K hranici.

Ten sestává ze tří částí (Střelec, Řidič, Svědek).Jejich mladí hrdinové - vlasovský voják Stěpan na konci druhé světové války, řidič náklaďáku Michal v normalizačních letech a sanitář Ivan na sklonku komunistického režimu (a už coby uznávaný výtvarník v blízké budoucnosti) jsou, aniž by jeden o druhém věděli, aktéry jednoho příběhu. Každý z nich také prožívá svůj příběh střetu a snahy uniknout před poměry, dějinami i sebou samými, překročit hranici, skutečnou, pomyslnou i tu někde v sobě. Kulisou, svědkem i aktérem jejich cesty je Praha. Vyprávění o nich má prvky love story, bildungsrománu, pistolnické historky i mýtu, velké dějiny se v něm stávají součástí něčeho velice intimního - snahy jednotlivce najít sám sebe i vyjít ze sebe, nechat se proměnit, dotknout se síly, která překoná tragédii, k níž je osud na tomto světě žene.


Více o akci Čtení Ondřeje Štindla: K hranici na webu akce






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.