PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Jola


Divadlo




Město: Písek

Datum: 30.04.2016 od 14:00 hod.

Místo: Sladovna Písek, o.p.s. - Velké náměstí 113

Cena: Děti 30,- / Dospělí 50,-

 
 

Jola - V kufru ukrytý příběh malého Odzera udělá tečku za Dobrodruhy.

Jola je autorské divadelní představení, které zachycuje skutečný příběh malého tibetského chlapce Odzera, kterému se ve vteřině změnil celý život. Při nerozvážné hře na sebe vylil petrolej a jeden z jeho kamarádů ho následně nešťastnou náhodou zapálil. Odzer absolvoval několik operací v indickém Dillí a následně také v České republice. Jola vypráví o jeho cestě k uzdravení, o střetu s jinou kulturou, o přátelství nejen jeho očima, ale i očima těch, kteří jeho příběh prožívali s ním.

Jedinečným příběhem se inspirovalo Taneční studio Light a především dětští členové souboru, kteří pod vedením scénáristky a režisérky Lenky Tretiagové a ve spolupráci se samotným Odzerem, jež v inscenaci hraje sám sebe, nazkoušeli představení, jehož ústředním motivem je kufr plný nejrůznějších problémů zúčastněných dětí.

Představení Jola (džola), neboli kufr, mělo premiéru 29. břeazna 2015 v pražském Studiu ALTA. Po více než roce hraní se Kufr se samotným Odzerem v hlavní roli otevře také v písecké Sladovně. Nevšední představení tak napíše tečku za interaktivní výstavou Dobrodruzi , která po pět měsíců vyprávěla o osudech českých vesničanů hledajících nový začátek v nové zemi. Naši Dobrodruzi ho našli, a stejně tak i malý - dnes již třináctiletý - Odzer.

Představení je vhodné pro diváky od 7 let.


Více o akci Jola na webu akce


e-mail na pořadatele: produkce@sladovna.cz






Barokní dvůr Borotín pokračuje v rekonstrukci a prosí o pomoc

Další ročník soutěže neziskových organizací Máme vybráno, která se zaměřuje na obnovu památek, odstartoval. V prvním kole jde o to, kdo vyhraje krajské kolo a postoupí do celorepublikového finále. Do klání se letos opět zapojil i Barokní dvůr Borotín, který majitelé postupně zachraňují před zchátráním a po celý rok se v něm snaží dělat kulturně-společenské akce por dospělé i děti. Hlasování probíhá do 31. května, takže pokud máte chuť podpořit obnovu Barokního dvora Borotín, hlasujte ZDE

Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Walda Gang & Tlustá Berta

Hudba / rock
KD Písek
26.04.2024 od 20:00 hod.

 

Bratři Orffové

Hudba
Divadlo Oskara Nedbala Tábor
26.04.2024 od 19:00 hod.

 

Svišti v orchestřišti: Koncert na cestu na poštu

Hudba / koncert
Městská knihovna Tábor, Jiráskova 1775, 390 01 Tábor
26.04.2024 od 16:00 hod.

 

folk mezi řekami - jen tak tak a dobrý ročník

Hudba / koncert
Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
26.04.2024 od 18:00 hod.