PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Milli Janatková


Hudba / koncert / folk - alternative - world music




Město: České Budějovice

Datum: 13.04.2016 od 19:30 hod.

Místo: Horká vana - Česká 222

Cena: 80,- /130,-

 
 

Osobitá hudebnice a výtvarnice Milli Janatková vystoupí se svým novým sólovým projektem "Klid, prosím!" v klubu Horká vana v Českých Budějovicích ve středu 13. dubna 2016 od 19.30 hodin. Koncert se odehraje v rámci Festivalu Hudební sklepy Václava Koubka s Tullamore Dew.

Milli Janatková se po roce vrací do Českých Budějovic s novým projektem „Klid, prosím!“ který navazuje na debutové album „Proměna“, oceněného v roce 2014 čtyřmi nominacemi na americké hudební ceny The Independent Music Awards a dvěma nominacemi na Tais Awards. Během sólového koncertu představí také ukázky ručně šitých šatů a šperků z malby.

Milli ve své tvorbě otevírá téma působení stresu a dalších příčin na lidský organismus a možnosti řešení obtíží. Vznikají tak písně věnované různým částem těla i psychiky (písně Mozková, Ušní, Hormonální aj.), které připravuje pro nové album. Součástí bude i výtvarná stránka – založená na cyklu malých autorských grafik – „milliatur“ – souvisejících s každou skladbou.

Písně na pomezí folku, alternativy a world music na koncertech doplňuje improvizací pomocí „hlasu v pohybu“ a loop station, na který před diváky nahrává hlasy, rytmy a zvuky. Přímo na místě vzniká nezaměnitelná atmosféra, vycházející z respektu a úcty k životu a zdraví. Milli tak vtáhne diváky doslova všemi smysly do svého životního příběhu, který je plný emocí, zkušeností, ale i tolik potřebného klidu.

Milli Janatková je zpěvačka, kytaristka, hudební skladatelka a výtvarnice. Zpěv, který je pro Milli nejvlastnějším nástrojem, studovala mimo jiné v rámci stáže na Hudební fakultě a Fakultě scénických umění Universidade de Évora v Portugalsku. Vedle zpěvu se od dětství věnuje hře na kytaru, na perkuse a bubny. Základními prvky jejího vyjádření jsou hra s hlasem, rytmy, dechem, celým tělem a zvídavost s improvizací. Do roku 2014 pět let pedagogicky působila na Konzervatoři Duncan Centre v Praze. Od roku 2015 se věnuje své autorské tvorbě a uzdravující relaxaci.


Více o akci Milli Janatková na webu akce






Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.