PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Degustace rumů doprovázena hraním na piano


Ostatní / setkání / degustace




Město: Bechyně

Datum: 11.03.2016 od 19:00 hod.

Místo: Restaurace Panská

 
 

 Don Papa
je prémiový rum, který je malosériově vyráběn na ostrově Negros na Filipínách. Je to rum inspirovaný revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který vedl boj proti španělské nadvládě na Filipínách.

Šťávy z jedné z nejskvělejších cukrových třtin na světě jsou fermentovány, destilovány a následně uloženy do sudů z amerických bílých dubů ve skladech na úbočí pohoří Mount Kanlaon. Vybrané rumy jsou následně mistrovsky blendovány k dokonalosti.

Rum má výjimečný chuťový profil s tóny vanilky, medu a kandovaného ovoce. Don Papa posbíral několik světových cen pro unikátní design láhve a etikety.

Zacapa

Jedná se o guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let.
Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii superprémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu, a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez, můžete dnes ocenit i Vy, nebo Vaši blízcí.

Diplomático

Jedná se o dvanáctiletý venezuelský rum, který byl na trh uveden v roce 2004.
Hlavní “tělo” rumu Reserva Exclusiva je kompozicí, kterou tvoří 20 % lehkých kolonových rumů a 80 % rumů destilovaných v měděném kotlíkovém destilačním zařízení. Určitá část blendu je tvořena rumy ze vzácných sudů, které maestro ronero Tito


Cordero osobně připravuje. Ačkoli neprozradil jejich věk, poodkryl, že kvůli zesílení jejich chute, míchá úžasné rumy s trochou třtinového cukru před samotným blendováním s hlavním „tělem“. Sladkost a hlavní chuťový profil finálního rumu jsou tím zvýrazněny.
Maestro reonero Tito Cordero získal ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepšího master blendera v letech 2011 a 2013.
Destilerie vyrábějící rumy Diplomático získala ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepší destilerií v roce 2013.

Ron Millonario Solera 15 Reserva Especial

je plodem žhavých slunečních paprsků, jejichž pohlazení dává výjimečnou kvalitu cukrové třtině. Sladký buket, tělnatost a teplo uvolněné pomalou fermentací třtinové melasy, delikátní destilace a trpělivé zrání po dobu minimálně 15 let v dubových sudech metodou solera zaručují chuťovou stálost a hedvábnou jemnost tohoto peruánského rumu.

Ron Millonario Solera 15 Reserva Especial byl oceněn na Mezinárodním rumovém festivalu 2008 v Tampě na Floridě jako Nejlepší v kategorii a Zlatou medailí mezi prémiovými rumy zrajícími více než 15 let. Ve všech degustačních zkouškách získal souběžně s guatemalským rumem Zacapa nejvyšší známku. Každá lahev tohoto rumu je ručně zabalena peruánskými ženami do obalu z palmového proutí toquilla.
Chris Blackwell,

stojící za touto značkou, byl zakladatelem Island Records, hudebního vydavatelství, jež seznámilo svět s Bobem Marleyem a hudbou reggae. Chris pokračuje v představování opravdové Jamajky rodinným receptem, který láme formu tradičního tmavého rumu stylem „Black Gold“. Blackwell je tmavý, dva až čtyři roky zrající rum vyráběný na Jamajce. Rum je dokonale vyvážen v komplexitě, charakteru a jemnosti.
Tento rum si můžete vychutnat čistý, ve formě twistu na klasický Old Fashioned, nebo v některém ze signature koktejlů, jako jsou například Golden Eye nebo Black’n’Stormy.





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.