PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Reprezentační slavnosti piva v Táboře začínají. Dobrá zpráva, lístky ještě jsou!

Reprezentační slavnosti piva v Táboře začínají. Dobrá zpráva, lístky ještě jsou!

Středa, 06.02.2013 / fotoreport

 

Právě dnes, ve středu 6. února, začíná třiadvacátý ročník Reprezentačních slavností piva a minerálních vod pro veřejnost. Dveře hotelu Palcát se otevřou v 17 hodin. Slavnosti mají letos rekordní účast pivovarů z celého světa. Odborná část slavností začala už včera degustacemi, takto to vypadalo na jejich zahájení a seznamovací party. 

„Do teď se přihlásilo 128 pivovarů. V současnosti už je v Táboře plno sládků ze zahraničí, přijeli z Japonska, Ruska i Arménie, i desítky tuzemských znalců piva. Naváží se sudy, pracuje se na výzdobě sálu hotelu Palcát i Jihočeské univerzity. Jako každý rok je to stresová záležitost,“ popsal včerejší přípravy pořadatel Alois Srb.

O prestižní Zlatou pivní pečeť bude usilovat rekordních více než 550 vzorků piva v pětadvaceti kategoriích. Mezi 128 dosud přihlášenými pivovary jsou i výrobci z Japonska, Norska, Arménie, Ruska, Německa, Belgie, Polska, Běloruska, Kazachstánu, Rakouska nebo Nizozemí. Stále pestřejší nabídka a různorodost druhů si v zájmu větší objektivity hodnocení vyžádala rozšíření počtu kategorií o extra silná piva a piva míchaná /Radlery/. Největší konkurence je letos v kategorii světlý ležák minipivovarů , kde je přihlášeno 47 vzorků.

Vstupenky jsou!

Radostnou zprávy pro zájemce je, že vstupenky stále jsou. Vyprodaný je zatím čtvrtek a pátek. „Na středu a sobotu jsou ještě k dispozici a měly by být k dostání na místě, stejně jako asi několik vstupenek na čtvrtek a pátek. Zájem o vstupenky je ustálený. Fronta v první den předprodeje menší nebyla a pátek a čtvrtek se tradičně vyprodal téměř okamžitě,“ konstatoval Ondřej Flemr z táborského infocetra.


Fotografie


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Majáles Vimperk

Festival / Rock, Rap
Letní kino
18.05.2024 - 19.05.2024 od 12:00 hod.
vícedenní akce

 

Severní nástupiště + Laokoon / koncerty na festivalu Poezie je.

Hudba / koncert / folk, elektronická hudba
CESTA
18.05.2024 od 20:00 hod.

 

Festival současné poezie v prostoru POEZIE JE. 2024

Festival / poezie
Tábor - různá místa
18.05.2024 - 19.05.2024 od 19:00 hod.
vícedenní akce

 

Pochod Praha - Prčice

Ostatní / výlet
Dům kultury Milevsko
18.05.2024 od 07:00 hod.