PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Žižkův vraždící palcát oslaví první kulatiny

Žižkův vraždící palcát oslaví první kulatiny

Středa, 17.09.2008 / pozvánka

 

Metalový svátek, festival Žižkův vraždící palcát v sobotu oslaví deset let od svého vzniku. Tentokrát se hudební produkce přestěhovala do klubu Milenium na Pražském sídlišti. Akce začne už v 16 hodin a vystoupí na ní jedenáct metalových skupin.

Festival pořádá místní metalová úderka F.O.B., která na akci nebude chybět ani nyní, již od roku 1998 pravidelně vždy dvakrát až třikrát ročně. Akce se dříve konala v sále restaurace Na pěkné vyhlídce v Čekanicích či jako open air festival v areálu Housova mlýna v Táboře. Nyní se přestěhovala do klubu Milénium.

"Na Housově mlýně se změnily podmínky a myslím si, že Milenium je dobrá volba. V současnosti je to v Táboře nejlepší klub s výborným zázemím pro diváky i kapely. K deseti letům pořádání festivalu jsme pro jeho příznivce připravili památeční trička a další suvenýry," prozradil za pořadatele manažer skupiny F.O.B. Jiří Volný.

Metal z dovozu
Letos se na Žižkově vraždícím palcátu představí zahraniční skupiny Detonation z Holandska a Casketgarden z Maďarska. Českomoravskou scénu pak budou reprezentovat deathmetaloví Poppy Seed Grinder, crust rock&rolloví Malignant Tumour, blackmateloví Mater Mostifera, Belligerence, grinoví Yourpu, funny punkoví Halalí, metaloví Meresiew, melodický metal zastoupí Born Again a nebudou chybět ani zmínění F.O.B. z Tábora. Ti se předvedou s novým zpěvákem Markem Dostálem i novými skladbami z připraveného nového alba, které se na pultech objeví v listopadu.

"Festivalové jubileum oslavíme také zřejmě nejlepší sestavou kapel, která se za ty léta na festivalu objevila. Upozornil bych hlavně na holandskou skupinu Detonation, která v současnosti patří mezi evropskou špičku tohoto žánru. Zajímavé bude jistě i vystoupení táborské formace Meresiew, představí totiž svou novou zpěvačku. Podrobnější informace o festivalu naleznou zájemci na webových stránkách www.zizka.fob.cz," dodal Volný.

Otevřeno až do rána
Klub Milénium bude otevřen od 15 hodin. Vstup na festival je 199 korun do 16 hodin, poté 249 korun. Na místě bude již tradičně zajištěn velký výběr CD, audiokazet, vinylových desek, triček a dalších materiálů s tématikou této kultury. Pořadatelé dodávají, že podle zájmu návštěvníků bude klub otevřený až do odjezdu ranních vlaků. Od roku 1998 se festivalu účastnilo přes 100 místních i zahraničních kapel.


Autor: David Peltán






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.