PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Tata Bojs po roce přijeli do Českých Budějovic. Kdo nešel, prohloupil

Tata Bojs po roce přijeli do Českých Budějovic. Kdo nešel, prohloupil

Pátek, 26.04.2013 / fotoreport + článek

 

V sobotu 20. dubna zažil českobudějovický Café klub Slavie jeden z opravdu nezapomenutelných koncertů. Protože se za poslední rok kluci ze Slavie opravdu posunuli, mohli si dovolit pozvat opět jedno z českých velkých jmen. Jejich prst padl na kapelu Tata Bojs.

Je tomu přesně rok, kdy se Tata Bojs zastavili v Budějovicích naposledy. Před rokem přijeli na začátku května na Budějovický Majáles. Tentokrát se ovšem nerozhodli hrát pro několik tisíc lidí, ba přímo naopak! Na koncert se dostalo něco málo přes dvě stovky lidí, což je u kapely jako jsou Tata Bojs opravdu unikátní počin.

Samotný koncert začal kolem půl desáté. Již samotný začátek byl impozantní a Tata Bojs začali jednou ze svých posledních písní, konkrétně Filmařskou z alba Ležatá osmička. Ihned po první dávce bylo jasné, že koncert bude stát opravdu za to. Lidé během prvních několika sekund ožili a jejich nadšení se neustále zvyšovalo!
Následovala Jednotka času, ke které Mardoša poznamenal, že tahle písnička začala tak klidně, ale pak se pěkně vygradovala. A jak myslíte, že reagovalo publikum? Těžko slovy popsat euforii, která ovšem ještě nedosáhla svého maxima. Následovaly Náměsíčná, Elišce a Šťastnější, která uzavřela první – klidnější – část. Alespoň podle slov bubeníka Milana Caise.

A opět se vracíme do trochu novější tvorby. Tata Bojs vytáhli jednu z posledních skladeb poslední desky – Homo demo. Také ji máte rádi? Dle reakce fanoušků na koncertě se dalo soudit, že oni měli. Během refrénu se kavárnou nesl chorál, který zněl přesně jako název skladby. I samotný Cais si toho všiml a jen řečnicky na závěr poznamenal „Zpívali jste?“

A protože jej již nebavilo sedět za bicími, rozhodl se, že si další, Infromační, zajde zazpívat dopředu. Najednou se z bubeníka stal frontman v plné parádě. „Kluci, kde jste!“ také vám tato slova něco připomínají? Přesně to zní v písni, která byla v pořadá již osmá, XXX.

Pomalu ale jistě se koncert přehoupl do své druhé poloviny. Následovali ještě Usínací, Attention aux hommes!, jeden cover od Iggyho Popa, konkrétně Sick of You. Poté částečně dvoujazyčná Ztraceni v překladu a jak již název napovídá i Milan se během refrénu ztratil. Naštěstí jen v textu, své věrné fanoušky našel velmi spolehlivě.
Poté, co se Milanovi rozpadl stojan na mikrofon a zůstala mu v ruce pouze poslední tyč, se proměnil ve Freddieho Mercuryho. A aby nezůstal jen u toho, nahodil spontánně asi nejznámější a to We Will Rock You. Závěr koncertu patřil takovým hitům jako Opakování, Trilobeat a Pěšáci. A pak? Konec…

Tak si to alespoň představovala kapela, dav to viděl ale úplně opačně. Kdyby se v sobotu Tata Bojs rozhodli již nic nepřidat, myslím, že by se nedostali vůbec ven z klubu. To lze usuzovat z řevu nadšených posluchačů. Kdo by se jim po takovém výborném koncertě vůbec divil?

Nakonec se Tata Bojs nechali ještě přesvědčit, aby přidali aspoň něco. A tak byl koncert obohacen ještě o Jaro a Růžovou armádu. No a co na to diváci? Byli spokojeni? První dvě minuty to vypadalo, že nejsou. Ovšem nezbylo nic jiného, než se pomalu přesunout na bar a k prodeji desek, kam po chvíli dorazila i kapela sama.

Kdo nepřišel, může si jen sám sobě vyčítat, že udělal takovou blbost. Koncert jako tento Café klub Slavie již dlouho nezažil. Může vás těšit maximálně vědomí toho, že do roka se na Tata Bojs můžeme těšit znovu, protože za poslední dva a půl roku zde vystoupili již potřetí.
Na závěr si můžete vychutnat atmosféru budějovického i, o den později odehraného, táborského koncertu (v další reportáži). A příště? Dorazit!

FOTO+VIDEO Z Písku: www.kulturne.com/clanek/tata-bojs-a-pozitivni-fotografie-tezce-nemocnych-deti-muj-novy-zivot-zahajen

Přidejte si Kulturne.com na facebooku a mějte přehled o kultuře a soutěžích nejen na jihu Čech! www.facebook.com/Kulturnecom


Fotografie


Autor: Kristýna Padrtová, Jakub Axman





Mohlo by se vám zamlouvat

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.