PŘIDAT
AKCI
POSLAT
PLAKÁT
RYCHLÝ KONTAKT


Sziget festival 2014: Prodigy, Madness, Crystal Fighters. Není co dodat!

Sziget festival 2014: Prodigy, Madness, Crystal Fighters. Není co dodat!

Neděle, 17.08.2014 / fotoreport

 

Předposlední den Sziget festivalu 2014 měl jednoznačný vrchol. Vystoupení The Prodigy nenechalo klidným nikoho. Uspěch měli také The BossHoss, Crystal Fighters nebo Gipsy Burek Orkestar.

Na Main Stage v sobotu začínali Bombay Bicycle Club. Hráli s radostí a pohodou. To szigetský dav vždy patřičně ocení. Krásné jemné smyčky, které tvoří páteř všech jejich písní se nádherně poslouchaly. Zpestřením se pak stal příchod hostující zpěvačky. Punanny Masif jsme prakticky nestihli, takže ty pro tentokrát vynecháváme. Jiné to bylo s Madness. Legendární kapela hrající téměř 40 let byla další povedenou poslechovkou v programu festivalu. Poslední, pro koho bylo hlavní podium tento den připraveno, byli The Prodigy. Začali s desetiminutovým zpožděním, ale na to všichni velmi rychle zapoměli. Na celém rozlehlém prostranství se začalo pařit jako o život.

Na A38 Stage jsme stihli The BossHoss. Kapela, jejíž zpěvák má hlasově velmi blízko k Elvisovi Presleymu. Hudba, kterou by si člověk pustil jak k obdělávání svého pole tak k nedělní grilovačce. Brilantní dechová sekce v sombrérech jela jako na drátkách a celé kapela přidavala tak stoprocent navíc. Na závěr pak na podium přizvali diváky. Show jak má být!
Další v pořadí byli Jagwar Ma, australské trio, které si jako předskokany svých koncertů vybrali například The XX a The Foals. Set začal dunivými basy. Zpěvák hodně pracoval se svým hlasem používaje všemožných smyček. Chvílema svou hudbou připomínali sety Chemical Brothers či Sister Siam.
Wild beasts přidali trochu na tvrdosti. Nebo lépe řečeno přidali, aby to řadně šlapalo. Ať si užívají i lidé, kteří pomalejší vyklidněnější hudbu moc nemusí. Jen to světlo na focení bylo tragické. Poslední, koho jsme chvíli slyšeli a sotva viděli, protože už jsme nebyli do prostor stanu vpuštěni, byli Crystal Fighters. Hudebně velmi zajímavé. Ale bohužel, ochranka si nenechala vysvětlit, že fotografy by pustit mohli.

Europe stage v odpoledních hodinách také žila. Nejprve DJ setem italských Aucan a následně skvělým live vystoupením Compact Disc Dummidies. Velmi mladá dvojice, o které v budoucnu ještě uslyšíme. Několik dalších fotek pak vzniklo na Blues-Irish Stage, kde hráli u nás známí Bran. V reportu také naleznete Gipsy Burek Orkestar, kteří před půlnocí roztančili World Village Stage svým našlapaným balkánem.


Fotografie


Autor: David Peltán, Ondřej Maňák, Terezie






Související články

 

 

Vstupenkový systém Bzuco



Kultura dnes


Václav Hudeček na Hluboké

Hudba / koncert / klasická hudba
kostel. sv Jana Nepomuckého
27.07.2024 od 18:00 hod.

 

Ohm Square

Hudba / koncert / elektro
Veselské pískovny
27.07.2024 od 20:00 hod.

 

veselská ozvěna 2024 - blue romantic cimbal

Hudba / koncert duchovní hudby
Kostel sv. Štěpána Horní Bukovsko
27.07.2024 od 19:00 hod.

 

Keltský svátek Lughnasad

Festival / Lughnasad
Housův mlýn, Pod Holečkovými sady 383/1, Tábor
27.07.2024 od 18:00 hod.